2018.03.22.
09:03

Írta: Evoke

Rendszerváltás?

Kedves Honfitársaim!

Egy kis iróniával, költői túlzással mondhatnánk, az egekig csapott mára a pártokrácia mutatványának csatazaja. Arról beszél falu-város, hogy ki lesz a nyertes és ki a káros?

Ami sajnos borítékolható, a vesztesek a vaksi honpolgárok milliói lesznek már megint, ha nem cselekszenek. És ez mindaddig így marad, amíg gyökeresen meg nem változtatjuk a demokrácia jelenleg érvényes játékszabályait, amelyek nem az ország népéről, a párbeszédről, a döntésekben való részvételről, a közérdekről szólnak, hanem önjelölt politika vállalkozók személyes hatalmi, anyagi érdekeiről, az általunk finanszírozott hobbijairól, állandó kármentesítéséről.

Nagyjából mindenkinek világos, hogy a FIDESZ szavazótábora véges, max 2-2.5 millió közötti. Hogy mára kontraproduktívvá vált a bugyuta riogatás a közvetlen migránsinvázióval, amelynek veszélye nem intézhető el egy ugyancsak bugyuta kézlegyintéssel. Hogy nem lehet választást nyerni Magyarországon napjainkban az Európai Egyesült Államokkal, a határon túliak szavazati jogának elvételével, a vegyük el a gazdagoktól populista szlogenjével, a feltétel nélküli alapjövedelem programjával kampányolva. Az is tisztán látható, hogy egy túlsúlyossá vált, csak az erőből értő, a saját vízióját a társadalomra erőltető, autokratikus, egységes, az autonómiákat, az önkormányzatiságot, az egyéni kezdeményezéseket tagadó gömböc kerekedett fölénk, amelyik örökké ott akar maradni.

Vele szemben egy töredezett, inkább egymással, mint a kormánnyal versengő, külön-külön nem elég erős ellenzék él vissza a nép kormányváltást kívánó többségének elvárásával, bizalmával és türelmével. Az elmúlt nyolc év alatti identitáskeresésük, a szimpatizánsok zéró növekedése megkérdőjelezi a politikusi kompetenciájuk számos elemét.

A népet nem lehet leváltani, de az alkalmatlanná váló vezetők kénytelenek lesznek eltolni a biciklit, ha betelik a pohár. Atyavilág, emberek! A szánalom, a szerep átvétele az, amivel a politikusi tevékenységet illetnie kell a civil társadalomnak? Irányt kel mutatnunk, a hónuk alá kell nyúlnunk, hogy lányos zavarukban megtalálják a parlament bejáratát? Mert pontosan ez történik. Tizennyolc nappal a választások előtt próbáljuk őket és magunkat a legkisebb rossz felé tolni, mert ők képtelenek az ennél létező, sokkal jobb megoldásig eljutni.

 

esely-1-1024x591_a_civil_bagazs.jpg

Balról jobbra: Varga Andrea (Padtársak), Gulyás Márton (Közös Ország Mozgalom), Matlák Gábor, Pápai György (Viszlát, kétharmad),  Elek István, Márki-Zay Péter, Bod-Péter Ákos, Pákozdi Éva (Számoljuk együtt), Lányi András, Lukácsi Katalin, László János, Horgas Péter

Egy kis magyarázat a fenti képhez. Egykori parancsnokom fejtette ki a hatvanas évek elején, hogy mik egy magyar katonatiszt feladatai. Értsen a politikához, a hadtudományhoz, az államapparátus irányításához, a művészetekhez, sporthoz, tudja pótolni a baloldali hiányt. Majd így folytatta. De ha nekünk ennyi dolgunk van, akkor ki harcol?  Hát a civil bagázs! A bagázs szó egy pejoratív felfogása a rajtunk kívülállóknak. Bizonyos fokig így tekintenek a "profik" a civil társadalom tagjaira, elképzeléseikre, demokráciára való érettségükre.

A képen látható "civil csoport" létrejöttét a felelősség, az ellenzéki politikai elit elégtelen működése, az autokratikussá vált kormányzás elutasítása, a társadalom többségének elvárása hozta létre. A létező problémát valakinek meg kell oldania. Az ország helyben járása, a tudatosan hisztérikussá növelt megosztottság, az utolsó előtti pillanat mindnyájunktól több elszántságot, racionalitást, határozott cselekvést kíván. Aktuális és helytálló a rendszerváltáshoz hasonlítani az ország, a magyar társadalom előtt álló feladatot, melynek első lépése a regnáló hatalom kisebbségbe szavazása.

https://hirtv.hu/egyenesen/rendszervaltas-2018-2455107

Tegyük a dolgunkat, ha már így alakult! Természetesen nem történhet meg az, hogy csöbörből-vödörbe kerüljünk, hogy ne adnánk korszerű tartalmat a rendszerváltás fogalmának. De ez már a következő lépés, előbb a meglévő többségi akaratot kell politika többséggé, elnyert mandátummá alakítani.

Innen szép nyerni!

 

 

 

 

35 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://face2face.blog.hu/api/trackback/id/tr3713765956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tölgyes Péter 2018.03.22. 11:13:02

Az általános megállapításokat - az ellenzék en bloc leszólását - roppant elnagyoltnak és ezért hibásnak tartom. Ez a mentalitás egyedül a politika - és a politikusok - iránt amúgy is meglévő (részben indokolt!) társadalmi lenézést erősíti, egyben a hasonlóan felelős társadalom egészét felmenti.

Ami pedig a "civil bagázst" illeti, Ligeti Györgyre bízom, hogy belátja-e saját tévedését vagy támogatóként maga is csatlakozik ahhoz a veszélyes emberkísérlethez, amely a tudományosság (közvélemény-kutatás) paravánja mögött jóindulatú tévedésből vagy szándékosan, az eredményt tekintve egyremegy: jó eséllyel a Jobbik és Vona Gábor kezére játszaná át az országot.

Mindent meg lehet ideologizálni, de egykori katonaembernek igazán tudnia illenék, hogy veszélyes terepre téved, ha sajnálja az időt belesni a kulisszák mögé.

nemgogol.blog.hu/2018/03/21/a_pokolba_vezeto_ut_is#comment-form

Kivlov 2018.03.22. 11:17:29

"...él vissza a nép kormányváltást kívánó többségének..."
Ez a demokrácia, haver. Ezen logika szerint mindenhol, ahol nincs egy 50% feletti népszerűségű párt(szövetség), a nép kormányváltást akar. Akarhat.
Csak civilizáltabb helyeken a pártok megméretik magukat és utána keresnek partnereket, ahhoz hogy az általuk képviselt programot, értékrendet megvalósítsák.

Berelhetoreklamfelulet 2018.03.22. 11:41:47

1, Nincs kormány váltást akaró többség, max kisebbség

2, 80iq fölött nem számolnak még csak a kormány váltás lehetőségével sem 2018-ban. Legkorábban 2022-ben van erre reális esély, de ahogy az ellenzék áll, már az se túl valószínű.

Jakab.gipsz 2018.03.22. 11:41:47

Varga Andrea (Padtársak), Gulyás Márton (Közös Ország Mozgalom), Matlák Gábor, Pápai György (Viszlát, kétharmad), Elek István, Márki-Zay Péter, Bod-Péter Ákos, Pákozdi Éva (Számoljuk együtt), Lányi András, Lukácsi Katalin, László János, Horgas Péter

Nem vonom kétsége ezen kis csapat emberi tisztességét, távol álljon tőlem, de mégiscsak naivak és hiszékenyek, mert olyan probléma megoldására vállalkoznak amelynek nincs egzakt megoldása, a jelenlegi ismereteink szerint.

Tehát, a kereszténydemokrata kormánynak maradnia kell, (minden bosszantó, hibáival és emberi gyarlóságukkal) együtt véve is !

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2018.03.22. 11:42:23

A T. Blogger teljesen a baloldali/Simicska értékrend alapján gondolkodik és eszébe sem jut, hogy a határzár az ország integritását védi, hogy a baloldal előző országlása a demokráciára mekkora csapást jelentett, vagy hogy az országot úgy akarták eladósítani, hogy a hitelt adó szervezetek, döntő befolyást szereztek volna a magyar gazdaságra. Alapvetően az ország önállóságának felszámolására tettek kísérletet, amit nagyon nehéz visszaszerezni. Ezzel szemben Orbánéktól megszabadulni egy sima választáson is lehetőségünk van.
Az a mostanában ismételgetett állítás, hogy itt valamiféle elsöprő többség akarna kormányváltást, egy sima hazugság. A biztos választók között a Fidesz 47%-on van jelenleg, azaz közel a azavazók fele támogatja őket.
Végül, kit is takar az össefogás? Olyan pártokat, akikről senki sem tudja, mit akarnak valójában. Az LMP hol nemzeti liberális, hol balos zöld. A szocialisták a Fidesz kedve szerint fognak mozdulni, ahogy Gyurcsány is. Már a közös összefogásuk is a Fidesz nagy sikere volt. Végül a Simicska irányította Jobbik, milyen változást hozhatna, ha egyszer Orbán Viktor volt harcostársa vezeti?
Ez az összefogás: nem tudni mit akarnak, a Fidesz bábjai, vagy a Fideszhez kötődtek. Lehet Orbán a nagy sátán, de az anarchia egy cseppet sem jobb.

steery 2018.03.22. 11:55:44

A választásokon a következő pártok közül lehet majd választani:
FIDESZ: Fiatal Demokraták Szövetsége, akik tele vannak öreg politikusokkal és fütyülnek a fiatalokra, bárhogy tüntessenek is azok az utcán az oktatásért vagy bármi másért.
MSZP: Magyar Szocialista Párt, akik úgy képviselik a szocialista eszméket, hogy milliárdos kapitalisták vezetik a pártot és folyton lefekszenek a nagytőkéseknek.
DK: Demokratikus Koalíció, akiket egy bukott diktátor és hazaáruló vezet és senki sem akar velük koalícióra lépni.
LMP: Lehet Más a Politika, aminek már a neve is hazugság, mert jól tudja mindenki, hogy nem lehet más a politika. Ha másmilyen lenne, azt már nem politikának hívnák.
Együtt: A párt, ami senkivel sem tud-akar együttműködni, ezért inkább Külön-nek kéne hívni.
MOMENTUM: A párt, amiben nincs impulzusmomentum, így nem sokat nyom a latban.
JOBBIK: Akik a Rosszabbik megoldást választották és úgy utálják a saját áruló pártvezérüket, mint az országra rontó ellenséget.
A kampány: Mindenki ígér, hazudik, vádaskodik, tagad, elhallgat, összefogást akar, közben folyamatosan széthúz és úgy ácsingózik a hatalomért, ahogy egy éhes kisgyerek csorgatja a nyálát a hamburgerért.
A választás: Sok rossz közül a legkevésbé rosszat kéne. Na, ilyen nincs. De otthon maradni sem szabad, mert hülye, aki nem dönt és nem nyilatkozik a saját sorsával kapcsolatban, amikor itt az ideje. Akkor most mi legyen? Alapítsak saját pártot? Költözzek külföldre? Adjak le érvénytelen szavazatot? Vagy várjam, míg megbukik az egész rendszer és a kitörő káoszból véres harcok árán felemelkedik majd egy új diktátor, aki rendet rak végre?

rallus 2018.03.22. 11:57:58

Aztán ki állna ezek mögé a szerencsétlen álmodozók mögé? Mint Mohamed koporsója, ég és föld között lebegnének.
Még Gyuri bácsi pénze sem segítene rajtuk...
Nagy itt a zűrzavar elvtársak!

akist 2018.03.22. 12:04:48

Magyarország nem Hódmezővásárhely, sajnos... Az ellenzéki pártok tegnap óta mégcsak reagálásra sem méltatták Márki-Zay és társainak tegnapi performaszát. Így nagyon nehéz lesz.

röf 2018.03.22. 12:05:29

"...él vissza a nép kormányváltást kívánó többségének elvárásával,... "
Az nem sebességváltás, ha harmadikból üresbe teszed.
A "váltás" az "valamiről" "valamire"....
Ha megvan a "-miről" az még csak a fele a váltásnak.
A másik felével vagytok komoly bajban.

akist 2018.03.22. 12:05:51

jav. performanszát

midnightcoder2 2018.03.22. 12:08:40

"Az ellenzék visszaél a nép kormányváltást kívánó többségének elvárásával, bizalmával és türelmével."

Az, hogy mit kíván a többség, majd eldől a szavazáskor.

"Nagyjából mindenkinek világos, hogy a FIDESZ szavazótábora véges, max 2-2.5 millió közötti."

Ezt hívják úgy, hogy wishful thinking.

Larry Silverstein 2018.03.22. 12:10:58

mongyuk eleg kemeny hogy attol lenne nyero a polgar ha a leggazdagabb fidexes oligarcha iranyitotta nacikat meg a veluk ossyefogo elQrokat tamogatja

bar Orban levaltasa mindent meger/ne az elQroknak mint az koztudomasu, szivesen elQrnak az orszag altal az elmult evekben felhalmozott lovettat IS

conchita wurst 2018.03.22. 12:13:13

Az ElQrok szavazotabora valoban veges, 700ezer vagy 1 millio esetleg a 10 partjuknak osszesen

A fideszre fog szavazni plusz kb 1 millio hataron tuli tehat a szavazobazisuk dinamikusan no

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.22. 13:08:24

A nép győzelmet fog aratni a ballibák felett, még 2 hét.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.22. 13:09:11

@Tölgyes Péter:

Április 9-én majd te is vissza leszel vezetve a munka világába, ne toporzékolj.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.22. 13:11:40

@rallus:

Álmodoznak, hogy átverhetik a kisembereket. De hiába a milliárdok Soros gazdától, Satana Mertkelltől és a Norvégiai Köztársaságtól, ez nem fog menni. A nép akkor se akar ballib országrontást, ha még Ballib-Jobbik-Zaj Méter könyörög.

konrada 2018.03.22. 13:13:16

...azért ez a Márki-Zay...

...a hódmezővásárhelyiek megválasztották polginak - mert már tele volt a tökük a fideszes megmondó emberekkel - hogy friss szellemben vezesse városukat.

...ez meg ahelyett hogy ott neki állna valamit felépíteni,jobb hellyé tenni városát, egyből kevésnek gondolja azt, és az országmegváltó lovagként kezd neki tündökölni...

...így hamar p.csán fogják rúgni a választók, mert ők csak egy jobb polgit akartak maguknak, nem az ellenzék kirakatarcát...

...

Tölgyes Péter 2018.03.22. 13:17:51

Bravó, összefútta a szemetet a szél. Ha tudtam volna, hogy itt bircaman az egyik fő éceszgéber, eleve nem pazaroltam volna időt a kommentelésre.

Jól elvagytok ti magatokban, nyaljátok csak továbbra is Orbán egyre méretesebb hátsóját, ameddig rá nem ébredtek, hogy hoppá, rátok került a sor és mentek ti is a levesbe.

Jakab.gipsz 2018.03.22. 13:51:18

@midnightcoder2:

Véges az a Soros-izmust imádó, felelőtlenül locsogó nyelved.

Sokkal többen gondoljuk úgy, hogy még soha sem szavaztunk a Fideszre.
Ámde most nincs más választásunk,csak is a Fideszt és a kereszténydemokrata kormányt kell felhatalmaznunk.Tehát a Fidesz képviselőire kell szavaznunk.

Ha nem akarjuk azt, hogy egy "fenevad" Soros a gender-diktátor szabja meg a jövőnket.
A facebook cenzúra, pedig a politikailag korrekt vélemény nyilvánítást.

Mind ezt egy a "nyitott társadalom", agyrém alapján, egy végzetes emberkísérlet részeseivé váljunk.

Szelid sunmalac 2018.03.22. 13:52:39

Nekem meg nem kell tobb katonaember. Se haboru bekeidoben, sem ellenseg. Szakembereket akarok, diplomatakat, kepzett embereket, tudosokat. Szarok a katonakra. Kulonben is, pont Magyarorszagon katonakrol beszelni egyszeruen nevetseges! Tulfizetett viztisztitok, magukat pavakent illegeto, ontelt szarjankok, akik az elso loves hallatan osszeszarjak magukat. Katonak...AHHAHAHAAH...

Jakab.gipsz 2018.03.22. 13:55:12

@Tölgyes Péter: Bezzeg Soros mesés jövőt ígért, a migránsoknak, és a gendereknek.

Te pedig nem veszed észre, a disznófejű nagy úr valagát nyalogatod, a forradalom szokta a saját kölkeit felfalni, ezt ne feledd.

Szelid sunmalac 2018.03.22. 13:57:04

@Jakab.gipsz: Imadom, ahogy a nagy, eros, kompetens kormanyunk es a miniszterelnok szemelyesen igy retteg egy 88 eves oregembertol. Eskuszom ennel szanalmasabb dolgot en meg nem hallotttam. Szerintem ti oreganyamtol is pont ugyanugy fosnatok, ha azt adnak ki parancsba.

bigdata 2018.03.22. 13:59:07

@Kivlov: civilizáltabb helyeken, haha. Gondolom, sok olyan civilizált helyet sikerül kapásból felsorolni, ahol a kormánypárt sorossal, iszlamizációval, lakásokba telepített bevándorlókkal traktálja a választókat, és egyben a programja is.

Kivlov 2018.03.22. 14:02:55

@bigdata:
Hahahaha. Tévedés, a kormánynak van programja. Ott az elmúlt 8 év. Itt most az ellenzéknek kéne virítani, mint egy oda-visszavágós párharc 2. meccsén az odavágó vesztesének.
Más: a magyarok 90%-a nem programok szerint szavaz, hanem zsigerből. Arról nem beszélve, hogy a "nem lesz gázáremelés" óta, ki hiszi el a programjaikat???

conchita wurst 2018.03.22. 14:02:58

@Szelid sunmalac: A szakertes az jol ment 2010 elott a zellenzeknek azt meg kell hagyni, nem hiaba izgulnak meglesz-e a 10%

Netuddki. 2018.03.22. 14:04:37

@rallus: "Aztán ki állna ezek mögé a szerencsétlen álmodozók mögé?"

Szerintem itt senkinek nem fordult meg a fejében, hogy egy mocskos tolvaj narancskomcsi közéjük áll. De szerintem be se fogadnának...

bigdata 2018.03.22. 14:14:23

@Kivlov: van programjuk, egy dologban nagy az összhang, lebontani a NER-t. Ennek jelenleg jóval nagyobb a támogatottsága, mint a NER-nek. A poszt épp arról értekezett, hogy ennek ellenére is valószínűleg bukik a választáson az ellenzék, mivel képtelenek mandátumokra váltani az elégedetlenkedők tömegét.

conchita wurst 2018.03.22. 14:17:18

@bigdata: "van programjuk, egy dologban nagy az összhang, lebontani a NER-t. Ennek jelenleg jóval nagyobb a támogatottsága, mint a NER-nek. "

muhaha

rallus 2018.03.22. 14:18:32

@Netuddki.: Próbálj meg gondolkozni hőbörgés helyett! A parlament marad. Ezeket a kormányőr be sem engedi! Melyik parlamentbe jutó párt fogja ezeket a mindenhonnan kikopott szerencsétleneket beültetni felelős posztra a saját nehezen kiizzadt embere helyett?

ben2 2018.03.22. 14:22:28

Max. kormánybuktató többségről beszélhetünk, nem kormányváltóról, mert a kormány leváltásához azt is meg kellene mondani, hogy mire.

A "civilek" tök jól felhergelik az ellenzéki törzsszavazókat, a fiatal bizonytalanok körében pedig terjesztik, hogy a fidesz _ellen_ szavazni a menő, közben pedig sem jövőképet, sem valamiféle működőképes koncepciót nem tesznek le az asztalra, hogy ha a Fidesz elvesztené a parlamenti többséget, akkor a kárörvendésen kívül mit fognak csinálni.

Persze majd akkor is megy a pártokra mutogatás, hogy "lám mi összehoztuk nektek, nosza kormányozzatok!". Pedig az ellenzék szerencsétlenkedése pont abból adódik, hogy - szemben a partvonalról kibicelőkkel -, nekik végig kell gondolniuk, hogy mi lesz a választások után kér hónappal, és ez megrémíti őket.

high up! 2018.03.22. 14:24:08

Izgi látvány, hogy ez az amúgyis csak a szellemképekben és az okkult elmebajokban hívő fidióta birkatábor már annyira fosik Orbanszku gazdi bukásától, hogy 10 fokkal magasabbra kapcsolt az önámításban és a szellemvilágok gyártásban. Az egyik hülye abban hisz, hogy a kivénhedt, lassan nemzetközi körözés alatt lévő Orbaneszkunak egyre csak nőni fog majd a birkatábora. Ja persze, minél többet lop, annál több ember lesz ettől ám elbüvölve, há nem? A másik idióta meg azon erőlködik, hogy mga is elhiggye, a kampányvitától meg az emeberek elől már Nyóccéve bujkáló Orbanszkunak "programja"(!) van. ja persze,tényleg: "Mi nyerjük a legtöbbet" - ez is program ám, ráadásul a fideszbirkák zabálják, mint a galacsingörgető bogár a fost.
És a kényszer látomásokba menekülő illibbant fdeszbirkáknak ezzel még nincs vége, egyre nagyobb számban jönnek ellenállni a gazdijuk már rég esedékes bukásának és a jól megérdemelt lesittelésének.

Na de a lényeg, itt egy jó program az illibant fideszes bűnbandával való leszámolásra és egy egészségesebb értelmi képességekkel rendelkező kormányzás és társadalom megalkotására:

A kormányváltás után a fidesz bűnszövetkezetre statáriális eljárást kell hirdetni, ezt a bűnbandát két éven belül fel kell számolni. Egy kormányváltás után a következő két lépessel kell azonnal indítani:

1. Olyan törvényeket, szabályozókat, kell hozni extra adókat kivetnii, szerződés megsemmisítéseket véghezvinni (pl. az egykori föld, trafik, kaszinó pályázatokat azonnal fel kell mondani és újra kiírni) , hogy a tolvaj fideszesek önként, sőt tetemes ráfizetési ígérettel adkarják majd visszaadni a lopott vagyontárgyaikat.

2. A politikusi, a közvagyon kárára történt bűnözés felderítésére külön szervet kell felállítani, sok 100 jogásszal és teljes hatáskorű nyomozóval (mer kurva sok lesz ám a meló!), amit Vót Péter csak kívülről les majd.

A fidesz a bűnszövetkezetet két éven belül fel kell számolni, utána szétmehet a kényszer koala, és kiírhatják az új választást. Immáron örökre a fidesz nélkül.

FOLYTASSUK!

high up! 2018.03.22. 14:27:42

@ben2:

Ceaucescu kivégzésekor se volt semmi jövökep, viszont ez volt a legjobb, ami a román néppel történhetett.
Utána csak arra kellett volna vigyázni, hogy Ceaucescu le nem lőtt emberei ne maradjanak szabadlábon és ne lopják el a forradalmat.
Ezt a hibát Orbaneszku bukásakor nem szabad még egyszer elkövetni.

Amúgy meg tuttad, hogy Orbanszku többet lopott már mint Ceaucescu?

FOLYTASSUK!

Kivlov 2018.03.22. 14:28:16

@bigdata:
Na, azzal aztán sokra lehet menni. 2002-2010 között is csak orbánoztak, kormányzás helyett. láttuk mi lett a vége.

conchita wurst 2018.03.22. 14:36:11

@high up!: viszont se kormanyvaltas, se buktatas nem lesz

ugyan az lesz ami 2014ben, brutalis ellenzeki taknyon csuszas

Berelhetoreklamfelulet 2018.03.22. 14:51:14

@Szelid sunmalac:
Szakembert akarsz, hát azt konkrétan megkaptad. Egy gáz szerelő szakembert.
süti beállítások módosítása