2013.09.09.
21:00

Írta: Evoke

Eretnek gondolat.

Levegőt!         "József Attila"

  Nem hittem létet, hogy könnyebben tenghet,
  aki alattomos.
  Sem népet, amely retteg, hogyha választ,
  szemét lesütve fontol sanda választ
  és vidul, ha toroz.

 

Hosszú úton kell végigmennie a magyar társadalomnak, mire sikerül létrehoznunk egy működő demokratikus országot! Jelenleg mélyen a bányász béka popsija alatt tanyázunk, élen az úgynevezett politikai elittel. ( Nem túlzás ez az elit kifejezés?) Igaz, az istenadta nép tercel hozzá! Van nekünk egy szabadságharcos kormányunk, amelyik elszabadult hajóágyú módjára igyekszik visszaforgatni a történelem kerekét. Nem tudja, hogy mi a jogállam, a demokrácia, a magántulajdon, hogy tahóság visszamenőleges törvényeket, lex jogszabályokat gyártani. A többségében analfabéta Egyiptom, tudott és mert népszavazást rendezni az alkotmányról, a NER ezt nem merte megugrani. Ja, és nem akarunk vissza menni Ázsiába! Majd szólunk, ha így gondoljuk! De ne legyünk méltánytalanok! Még senkit nem zártak börtönbe a nézetei miatt, maximum elbocsájtották az állásából. Még csak koncepciós pereknél tartunk.  Itt azért nem árt látni, hogy a jelenlegi ellenzék, még nem foglalt hidakat, Kossuth teret, TV székházat, nem támadt a rendőrökre! Még demokratikus utat követ. De lépjünk tovább, én a másik oldalról szólnék néhány szót.

Az látható a látók számára, hogy ez az út nem vezet sehová, legfeljebb a szegénységbe. Igazi korszakváltásra, a demokratikus jogállam helyreállítására van szükség! A helyzet kísértetiesen hasonlít a rendszerváltás időszakára. Az akkori ellenzéki nem tudott élni a történelmi lehetőséggel, nem tudott összefogva egy igazi, élhető, szerethető hazát teremteni. Zsákmánynak, vadászterületnek tekintve az országot sikerült megosztottá, lecsövesedetté, eladósodottá, kiábrándulttá tennie. A munkaképes korúak alig több mint felének van munkája, közben eladták az országot rossz feltételekkel, üveggyöngyökért. Az ország elvesztette korábbi pozícióját a nemzetközi versenyben, a perifériára szorultunk.

 A korszakváltáshoz összefogásra van szükség! Ezt a vak is látja. Ne kerülgessük a forró kását! Ehhez bizalomra van szükség, bizalom pedig akkor van, ha van garancia!   Milyen garancia van arra, hogy az összefogás bármely képviselője, vagy pártja nem fogja felrúgni a megállapodást? Ilyen garancia nem látható sehol! Szükséges deklarálni, később alkotmányba foglalni, hogy visszahívható   a szerződésszegő képviselő vagy párt. No, nem erre gondoltam, amikor eretnek gondolatot írtam! A visszahívhatóság elemi érdeke egy demokráciának, kellően nagyszámú támogatás esetén, hogy ne kelljen újra lövöldözni ahhoz, hogy a magyar nép, a társadalom érdeke érvényesüljön pártok, csoportérdekek helyett. Mivel a közös érdek a NER leváltása, nem a pozíció, a kasszakulcs birtoklása, egyes személyek és pártok kirekesztése, a sikertelenség kockáztatása a járható út! Mi az akadálya annak, hogy minden ellenzéki párt, egy választási szövetséget alkotva, a közvélemény kutatásokban mért súlyuk arányában,  közös listán és egyéni jelöltként biztos választási győzelmet érjen el! A közös programban rögzíteni kell, hogy alkotmányozó nemzetgyűlésként, ügyvivő kormányként fognak működni és köztársaság, a demokrácia, a jogállam helyreállítása után, a nagytakarítás után haladéktalanul országgyűlési választásokat fognak kiírni, ahol minden párt a saját programjával  indulhat.

Kíváncsi vagyok kiknek és miért nem felelne meg egy ilyen, természetesen korrektül     kidolgozott megoldás?

Innen szép nyerni!         

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://face2face.blog.hu/api/trackback/id/tr85504926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása