2015.06.06.
00:55

Írta: Evoke

Pelikán elvtárs felébredt hosszú álmából.

 

 10600501_549317085196512_7917991068374690189_n.jpg

    Ma egy hosszú, szomorú mese végére került pont. Egy magát igaz demokratának reklámozó, szimpatikus szemfényvesztő haladt tovább, a saját maga által választott, sehová sem vezető rögös útján. Miután a demokráciából annyit tudott megjegyezni, hogy válasszatok meg és utána azt teszem amit akarok, életében nem először, megint rossz döntést hozott. Egy maga által kreált összeesküvési feltevésből kiindulva, melynek veleje az volt, hogy a még be sem jegyzett párt elnökeként végzett tevékenységét néhányan bírálni merészelték, meghekkelte saját elképzelt jövőjét. Hirtelen felindulásból, a renitenseket kizárta nemlétező pártjából, az általa alapított face csoportokból, feloszlatta a Kossuth téren kilenc hónapon át folyamatosan tüntető Ország Gyűlése Mozgalmat, mely a múlt héten Győrben is demonstrált. Szerinte helyes módon újjá szervezi, de már csak tíz fővel, saját meghívása alapján a pártját, magát és a vezetőséget, ugyan még meg sem választották őket, két évre le nem váltható szerepre jogosítva. Szerinte demokratikus módon, az eltávolítottakkal való mindennemű kapcsolattartás, azonnali kizárást eredményez. Kissé hajaz a KGB működésére!
    Az OGYM jobb sorsra érdemes tagjai, szimpatizánsai, a politikai homokozókban játszó Vezérek vakhitű követőin kívül, most közelről és személyesen tapasztalják meg, hogy csak szavazóként, talpasként van rájuk szükségük a pártok többségének. Szabó DEMOKRATA Gábor számára és sajnos a csoportjai és a mozgalom tagjainak többsége számára is természetes az, hogy a kollektíva megkérdezése, szavazás nélkül egyszemélyben kimondja a megszűnést. Többek között az ilyen szemlélet és gyakorlat miatt agonizál a demokrácia Magyarországon.
     Szabó Gábort gyors észjárású, olvasott , művelt, politikai tudással és gyakorlattal rendelkező, angolul beszélő, karizmatikus emberként ismertem meg. Kitűnő szervező, nagy munkabírású személyiség, ígéretes jövő várna rá, ha nem rendelkezne ilyen mértékben negatív vezetői tulajdonságokkal. Magát mindenkinél okosabbnak, tapasztaltabbnak gondolja, a saját elképzelésén kívül nem létezik másik. Nem tűr meg maga körül jobb képességű embereket, elmar maga mellől minden önálló gondolatot, cselekvést.
Orbán Viktortól semmiben sem különbözik, csak az önfényezésben jobb és a lehetőségekben kisebb. Szüksége van az állandó háborúra, folyamatosan ellenségekre, nélkülük képtelen definiálni saját magát. 
     A politikán kívülállók, huszonöt évvel a rendszerváltás után, élőben és miniben nézhetik Pelikán elvtárs hosszú álomból való ébredését. Keressük az ellenséget a párton belül! Fűnyíróelv. Opportunizmus. Hurrá! Megint igaza lesz! Taps! Szűnni nem akaró taps!
Agyő OGYM, agyő NAP, agyő demokrácia! Béke poraidra! Nem marad más, mint a kasszakulcsért való tülekedés!

    De, mint általában, holnap is fel kel a NAP!

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://face2face.blog.hu/api/trackback/id/tr777521526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.06.06. 06:21:36

Mindenkinek van furcsa hobbija. Van aki gyufából megépíti a parlamentet, más meg sátortáborozni szeret közterületen.

Fábián András 2015.06.06. 13:42:17

Elég soká tartot Tuareg lènyegére ráébredni. Közel egy év. Ablakon kidobott év volt. Szabósemmi mást nem akar, kint feledtetni a múltját - Kocsis Máté - és megteremteni az alapot köztörvényes bűncselekményei politikai üldöztetésként való feltüntetéséhez. Széllelbélelt szélhámos, politikai parvenü. Ennyi.

törökmonika 2015.06.09. 09:47:32

a félműveltség nem műveltség. a kocsmapolitizálás nem stratégiai érzék. a munkabírás nem teljesítőképesség. a nagydumálás nem szónoklat. néhány egymás után leírt mondat, amiben "roppant odamondogatós" (értsd: a sarki bótban jobbakat mondanak, de ezen még a nyolcvan éves kukásbácsi is mosolyog) kifejezések vannak, nem írásmű. néhány fogalmazásvázlat nem blog. a hangoskodás nem hangadás. de mi értelme folytatni? középszer. a rosszabbik, önelégült fajtából.
de, különbözik orbán viktortól.
utóbbi nagy formátumú szélhámos, hősünk pitiáner.
de mit kell ezen ragozni?
ezt szinte azonnal lehetett látni az illetőn és körein.
velkám a való világban.

pjm 2015.06.21. 07:50:40

@törökmonika: A kocsmapolitika nyert hat választást, a munkabírás pótolta a szakértelmet, a nygdumálást beveszi még ma is 1,8 millió mélymagyar, a néhány leírt sort százezrek kedvelik, kedves Mómika, szellemes komment lett volna, amiben talán az utolsó gondolat, ami talál, a való világ...

Evoke 2015.07.29. 09:10:31

@Tsims02: Ha jól sejtem, szintén zenész voltál? A szerencse a dologban az, hogy még nem történt nagyobb baj, egyfajta nem tudatos önmegsemmisítést láthattunk.
süti beállítások módosítása