2016.08.17.
06:54

Írta: Evoke

Most légy okos, Domonkos!

   Tegnap este részt vettem az Eleven Emlékmű-az én történelmem közösség által szervezett beszélgetésen a Szabadság téren. Egy szubjektív magánvélemény következik a beszélgetésen elhangzottak, a hetek óta folyó "nem kampány", és  a már hivatalos kampány tapasztalatairól, egyúttal képet alkothatunk arról, hogy a magyar polgárok, a politikai pártok, hogyan látják a létrehozott helyzetet. A következő néhány mondat nem akadémiai székfoglaló, csak szerény mankó a bizonytalanok számára. Fontos infók, szempontok a felelős, demokratikus, értelmes és humánus döntéshez kvóta ügyben!

 

A meghívott vendég Tóth Zoltán választási szakértő volt, a beszélgetést Trencsényi Bori és Galgóczi Péter moderálta.

A jelenlévők  talán az átlagosnál tájékozottabbak közül kerültek ki, nem tekinthető az összetételük "reprezentatívnak".

Mire jutottunk közös munkával és Tóth Zoltán szakértelmének segítségével ebben a két órában?

 

1. Egy demokrata számára bármilyen népszavazáson való részvétel, a közügyekben való aktív részvételt, véleménynyilvánítást, ezen keresztül az események befolyásolását jelenti. Érthetőbben: a népszavazás en bloc bojkottja passzivitást, tehetetlenséget sugall. Mondhatjuk a sugall helyett a jelent szót is.

 

2. Az emberek a lelkiismeretük, az intelligenciájuk, meggyőződésük szerint szavaznak, bármit is kérnek tőlük a politikai pártok.

 

3. Hülye kérdésre nem lehet jó választ adni.

Mi a baj a népszavazási kérdéssel?

Ebben a primitív formában feltéve, minden válasz csak a kormány legitimációját hivatott erősíteni.

Egyfajta „előválasztás” a 2018-as országgyűlési választásokhoz. Egy hatalomtechnikus

pártszövetség, a FIDESZ-KDNP támogatottságának demonstrálása a tulajdonképpeni cél, a JOBBIK és az LMP segítségével. Itt jegyzem meg, amikor valamelyik párt nevét említem, akkor véletlenül sem a szimpatizánsaik összességére gondolok, hanem csak a pártvezetésekre és az őket kritikátlanul kiszolgáló pártkatonákra, akik ezt a mindenkori támogatást kellő nagyságú anyagi előnyökért, ne adj Isten meggyőződésből nyújtják.

4. Mivel a kiírt népszavazás célja a kormány önérdekeit, az EU-ra való nyomásgyakorlást, a 2018 -as választások megalapozását, a demokratikus ellenzék lejáratását szolgálja, minimalizálni kell a tisztességtelen csapdahelyzet borítékolható eredményét. Egyetlen módon mérsékelhető a hatása, ha a szavazás nem lesz érvényes vagy eredményes, esetleg mind a kettő.

5. Az országos népszavazás akkor érvényes, ha az összes választópolgár több mint fele érvényesen szavazott. Eredményes országos népszavazásról pedig akkor beszélhetünk, ha az érvényesen szavazó választópolgárok több mint fele a megfogalmazott kérdésre azonos választ adott.

Vagyis az érvényes nemek száma kevesebb, a 8,4 millió felének a felénél, azaz 2,1 milliónál.

6. El kell menni szavazni, de érvénytelenné kell tenni. Nem áthúzással, nem a szavazólap elhozásával, hanem kettő darab X behúzásával. Ezt nem lehet manipulálni.

7. A szavazólapok ugyanis nem minősülnek szigorú számadású bizonylatnak (Magyarországon), egy csak áthúzott lap helyére, megfelelő ellenőrzés hiányában bármikor berakható egy másik szavazólap, amelyen a hamis "nem" van bejelölve.

8. A legfontosabb, hogy választási bizottságokba az MSZP delegáljon 11000 illetve 22000 személyt, hogy mindig legyen jelen egy kontrolláló demokrata tag. Ebbe a létszámba az MSZP kisebb, frakcióval nem rendelkező parlamenti pártokat is jelölhet.

9. Az 1200-1500 fős, reprezentatívnak mondott közvélemény kutatások hibaszázaléka jelentős. A matematikusok véleménye szerint  teljes képet  3% nagyságú minta alapján lehetne alkotni, ami durván 240000 főt kívánna. Nem a közvélemény kutatókon, hanem pénzen múlik a dolog, a jóval kisebb minta is elég jól tájékoztat.

 

http://magyaridok.hu/belfold/matol-indul-kampany-914341/

 

A szavazókörökbe a parlamenti frakcióval rendelkező pártok delegálhatnak megfigyelőket. Ezek jelenleg a FIDESZ, az MSZP, a JOBBIK, a KDNP és az LMP.

 

Ide tartozik az is, hogy jogunkban áll meggyőződésünk szerint szavazni, még ebben a méltatlan formában feltett kérdésről is. El kellene felejteni a manipulációt, a véleményterrort! Aki az Európai Egyesült Államokban látja a jövőjét és támogatja a a tömeges bevándorlást és letelepedést Európába, mondjon igent. Aki a az EU föderális felépítésének híve, ellenzi az ellenőrzés nélküli tömeges bevándorlást, az mérlegeljen! Mennyire érdekelt abban, hogy egy ilyen ismérvekkel bíró pártszövetség hatalmának be betonozásához nyújtson támogatást.

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://face2face.blog.hu/api/trackback/id/tr4410416602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása