2019.10.14.
13:02

Írta: Evoke

Kezdetnek nem rossz!

 

Ne legyünk magunkhoz komiszak, örüljünk a választási eredménynek, amely a kötelező, kincstári, magabiztosságot sugalló politikusi véleményeket nem számítva, a reálisan várhatónál jobb eredményt hozott. Örüljünk neki, kezeljük helyi értéken és kezdjünk el dolgozni!

 

Jómagam nem vagyok a politika törzsi szemléletű megszállottja, igyekszem objektíven nézni és értelmezni a helyzetet, a tényeket, a tendenciákat.

 

A képviseleti demokrácia legitimitásáról, a választópolgári öntudatról, a közéletben való részvétel igényéről sokat elárul az, hogy a tegnapi szavazásra (is) a jogosult honfitársainknak csupán a 48,8%-a „méltóztatott” elmenni. (Néhány helyen ez jobb volt. Budapesten 51, ) A passzív négymillió választó számára már elérkezett a Kánaán? Hogy egy klasszikust idézzek: „Minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyok elégedve?

 

Öröm számomra, hogy annyi elvesztegetett év után végre az ellenzéki politikai „közösség”, a megosztó cselekvésképtelenségben érdekelt megmondóemberek, létük fenyegetettségét belátva az összefogásra fanyalodtak. Jó néhányan vannak köztük, akik számára nem az idén jött el a megvilágosodás, mindig is dolgoztak ezért. Tisztelet nekik és a „megtért bárányoknak” is!

Az utolsó néhány hónapban valóban kezdtek értelmes és már eredményes módon politizálni, meghaladva a  pártpolitika logikáját, amelyet nem a mára kiépített illiberális demokráciára találtak ki.

 

Az „öröm számomra” két szó azt jelenti, hogy ellenzek minden túlhatalmat, ahol is valaki bármit megtehet, ha a felhatalmazása elég nagy. Ez a többség diktatúrája! Kiegyensúlyozottabb erőviszonyok esetén az önmérsékletre képtelen többség is konszenzusra kényszerül.

 

Az önkormányzati választások nagyon jelentős sikereket hoztak a „centrális erőtér” mindent kisajátító, elfoglaló, kellőképpen pökhendi, intoleráns, konszenzusképtelen „együttműködési rendszerével” szemben. Amikor e siker okait, a főszereplőit keressük, vegyük észre, hogy azok a választópolgárok! Ha Magyarország összes politikai párttagja, (a FIDESZ-KDNP-t is beleértve) egy valamire, egységesen szavazna, az talán kétszer annyi szavazatot jelentene, mint ahányat Puzsér Róbert szerzett Budapesten. (30974) Ez ugye nem okozna árvizet?

Mára igen sokan tettük fel a kérdést magunknak: melyik ujjamba harapjak? Kire, miért szavazzak?

A politikusok és a média nagy részének vélekedésével szemben, a választópolgárok nem robotok. Gondolkodnak, érdekeik és értékeik alapján hozzák meg döntéseiket. A szavazó egy ember, nem azonos az egykori chicagói vágóhíddal, ahol az egyik kapun behajtják a disznókat, a másikon meg kijön a kész kolbász.

 

A választási eredmények, a szavazatok száma a polgárok jelentős részének akaratát fejezik ki: változtassunk!

Óriási eredmény, hogy nyilvánvalóvá lett mindenki számára: Budapest tényleg nem Felcsút alsó!

Az 1752286 lakója, választáson résztvevő felének többsége, a változásra voksolt. Hasonlóan fontos eredmény az is, hogy a Megyei Jogú Városok közel kétmillió lakójának fele szintén így döntött.

A megyei közgyűlésekben azonban elsöprő, közel kétharmados a NER mandátumainak száma. Az őket támogató milliók is teljes jogú állampolgárai hazánknak, álláspontjuk, hasonlóan a miénkhez, legitim.

A „háborút” tehát nem nyertük meg, csupán egy fontos ütközetben értünk el a vártnál jobb eredményt. Új helyzet állt elő, amely a szemben álló politikai oldalaktól, politikusoktól és a választóktól egyaránt nagy felelősséget, innovációt, új stílust, kommunikációt kíván.

 

A változás igénye pályát nyitott arra, hogy éljünk a lehetősséggel. Hogy megmutassuk, bebizonyítsuk, lehet ezt jobban csinálni. Ez a felhatalmazás nem hitbizomány! A 2022-ben esedékes országgyűlési választásokon csak akkor van esély a győzelemre, ha a következő két évben eredményeket produkálnak a most győztesek. Van az a  mondás, hogy „az ügy ha győz, tanúskodik”. Tanúskodik arról, hogy profik vagy lúzerek a vezetők.

 

Innen szép nyerni!

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://face2face.blog.hu/api/trackback/id/tr6015222188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sandor Somoskői 2019.10.14. 16:24:29

Minden írásod remekmű kedves Ligeti György, de ez különösen az. Gratulálok és köszönöm!

Hungryhorse 2019.10.14. 18:19:03

Ha a NER valóban "mindent kisajátító, elfoglaló, kellőképpen pökhendi, intoleráns, konszenzusképtelen" lett volna, akkor a jobboldali szavazók kiálltak volna a tahó tarlós mellett.
De tarlós Budapestje igazából demszkíjé volt:
- elszámoltatás és a lebukott tolvajok, sikkasztók, korrupt gazemberek szabadon hagyásával, büntetlenségével,
- totális szervezetlenséggel, szétqrt utakkal, évente feltúrt körúttal, hétvégénként is óriásdugókkal mindenféle marhaságok miatt folyamatosan lezárt hidakkal, rakpartokkal, főútvonalakkal;
- agyontámogatott balliberális "művészekkel" akik élethivatásuknak 2010 óta a keresztény- és magyarellenességet tekintik itthon és külföldön is,
- olyan "útfelújításokkal" ahol véletlenül sem volt szintben egy közműfedél sem és ahol a Dózsa György utat évente szét lehet ásni, olyan közcsatornákkal, melyek mellett folyik a szenny keresztül a városon,
- olyan piroslámpa hullámokkal, ahol a cél a járműközlekedés akadályozása, a járművezetők szopatása,
- a kereszteződéseket, aluljárókat, köztereket elfoglaló buzikkal, koldusokkal, hajléktalanokkal,
- a városban tomboló - elüldözött CEU-val,
- a közutak cigányainak - a tömegesen törvényt és KRESZ-t szegő bringások, segwayesek, rollerosok, mopedesek pátyolgatásával,
- a római-parti ingatlanmutyijával, amit 25 éve nyomatott aljas módon.

Szóval egy halom fos 9 év után is, nemzeti köpönyegben.
Tarlós ezért (is) bukott.
A jobboldaliak nem mentek el, vagy ellene szavaztak, mert nem akartak degeszdemszkíj v2.0-t.

Karigeri pedig nem nyert semmit, mert ahogy Zuglót se tudta vezetni, Budapestet is képtelen lesz.
Csak egy báb, akarat és támogató párt nélkül.
Arra lesz jó, hogy bemutassa az összefosás működésképtelenségét.

Ez pedig elég lesz 2022-re!
süti beállítások módosítása