2016.02.08.
18:44

Írta: Evoke

A NőszinTe nap rendhagyó sajtótájékoztatója.

   Egy jó ügyet felvállaló lelkes csapat, az elmúlt hetek rengeteg munkája nyomán végre fellélegezhetett! Kiemelkedve a láthatatlanságból, megjelent a budapesti flaszter Nagymező utca-Mozsár utca sarkát fedő részén. A bejelentett sajtótájékoztatóra meghívott vendégek, és a környéken éppen arra sétálók látványos, hangulatos flashmob tanúi lehettek. Az élőkép szereplői vidáman, de ugyanakkor kellő „komolysággal” stilizáltak egy társadalmi helyzetet, a természetesnek vett, sokak által fel és el nem ismert, többségében a nők által végzett munkát, annak eszközeit. A bemutató, melyet sokan fotóztak, kis idő múlva megelevenedett, megszólalt a hegedű hangja, a résztvevők énekének kíséretében.p2080028.JPGp2080041.JPG

   A rendkívül enyhe idő ellenére, a sajtótájékoztatóra Mozsár Kávéház emeleti termében került sor. A lécsőfeljáró tetején Szandra Viola fogadta a vendégeket, nem egyenruhában. A testére festett néhány szó nagy sikert aratott.

p2080044.JPG

  Az emeleten való elhelyezkedés után Szalai Kriszta és Nagy Emília szóvivők belecsaptak a tájékoztatóba. Bemutatták a főszervező Sándorné Kósa Brigittát, majd a NőszínTe nap céljainak bemutatása következett. Az anyagot a sajtó képviselői bővebb változatban is megkapták. A közösség célja a társadalmi béke kialakítása, erősítése a nők felelős közreműködésével, a női tulajdonságokra, a szeretetre, a szelídségre, az őszinteségre és az odafordulásra építve. Olyan civil kezdeményezésről van szó, amely nem irányul senki ellen, de erősíteni kívánja a nők társadalmi megbecsülését, önbecsülésük növekedését, a nők munkamegosztásban való szerepének, súlyának növelését. Csatlakozásra és támogatásra hívnak mindenkit, aki azonosulni tud a célokkal. Március 8.-án, a Nemzetközi Nőnapon közös, az egész országra szóló ünneplésre készülünk, melynek előkészítése folyamatban van, a honlapon http://www.noszintenap.hu és a facebook.com/noszintenap oldalon folyamatos tájékoztatás érhető el, várjuk a jelentkezéseket, az ötleteket, javaslatokat. Reméljük, hogy a ma megszületett, még egy babához hasonlóan alakuló, fejlődő, jó szándékú kezdeményezésünket a sajtó, a társadalom  empátiával és türelemmel támogatni fogja. Ehhez kérünk segítséget.

Ezután a feltett kérdések megválaszolása, valamint a szervezők süteményeinek kóstolása következett. Elmondható, hogy az érdeklődés, a résztvevők száma, a sütik íze felülmúlták előzetes várakozásainkat.

p2080051.JPG

p2080049.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://face2face.blog.hu/api/trackback/id/tr598371178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása