2016.08.30.
17:58

Írta: Evoke

Ne csak totózzunk, tegyünk is valamit a sikerért!

Kis hazánk sajátos darabkája a Földnek.

A polgáraink fejében kialakult káosz, melyet a politika, a média, és a mindent tudó „látók” buzgón tovább növelnek, szinte ellehetetleníti az értelmes és hatékony cselekvést. Mára elvesztették a valósággal való szoros kapcsolatukat a hírek, a statisztikai adatok, képlékeny hazugságfolyamban keressük az igazságot. Már akinek egyáltalán van ilyen igénye.

Van ennek persze jó oldala is a szekértáborok lakói számára, kedvükre válogathatnak az őket igazolni látszó adatok közül.

 

Aprócska részletek a valóság és róla szóló tájékoztatás laza kapcsolatából.

Az október másodikára kiírt kvótaszavazás szempontjából sorsdöntő lehet, hogy a külföldön élő, szavazásra jogosultak hogyan fognak szavazni. Költői kérdés: hány magyar állampolgár dolgozik, tartózkodik külföldön?

 

KSH: 111 ezer magyar dolgozik külföldön | 24.hu

 

A 888 szerint  Londonban 96000 magyar él, de az egész UK ban is ugyan annyi. A fogalmatlanság és a megfelelési kényszer minősített esete!

 

http://888.hu/article-akkor-most-hany-magyar-el-londonban

 

http://kftkreator.hu/cikk.html

580534 magyar dolgozik külföldön összesen.

 

http://444.hu/2014/06/08/tobb-mint-egymillio-magyar-dolgozik-mar-angliaban/

 

A 444.hu a Hír3-ra hivatkozva terjeszt álhíreket, mentségükre szolgál hogy a reálisnak tűnő 300000 fő is szerepel a cikkben.

 

Látható, hogy a teljes "komolysággal" közölt számok köszönő viszonyban sincsenek egymással. Közel lehet a reálishoz a 4-500000-es szám. Ez a szavazóbázis összemérhető nagyságú a határon túli, szavazásra jogosultak nagyságrendjével.  Mindkét halmaz tagjai csak akkor szavazhatnak, ha az erre való igényüket akár online is bejelentik. A regisztráció útján kerülnek a választói névjegyzékbe, a szavazásra jogosultak listájára. E lista 50%+1fő nagyságú részvétele estén érvényes a népszavazás. Egyszerű az összefüggés, minél nagyobb a lista, annál több személy részvételére van szükség a szavazás érvényességéhez. Az érvénytelenség esélyét jelentősen javíthatná, ha az ebben érdekelt politikai pártok, polgárok felhívására, kezdeményezésére minél több külföldön dolgozó honfitársunk regisztrálna, majd a szavazás napján érvénytelenül szavazna, vagy egyszerűen el sem menne szavazni.

 

Mi teszi ezt a procedúrát indokolttá?

 

Október másodikán „népszavazunk” egy tisztességtelenül feltett kérdésről. Mi a baj ezzel a kérdéssel?

Ismert a magyarok többségének a véleménye és ebben a kormánypártokon kívül az ellenzék jobb és baloldali szimpatizánsai is jócskán osztoznak. Agymosás a technika, a kétségtelenül nagyon különböző kultúrák világméretű konfrontációját hirdeti. A fogalmak tudatos összemosásával kelt hangulatot az EU ellen. Talán Orbán Viktor és agytrösztje számára is ismert, hogy az EU, az Európai Bizottság, a Tanács, az EU Parlamentje más-más jogkörrel, funkcióval bírnak. Csúnya dolog összemosni őket! A feltett kérdés jogosságát igazolni igyekvő kormányplakátok az EU és a legális, nem gazdasági menekültek ellen is hangulatot keltenek.

Mi lehet Vezérünk és stábjának a célja az egész méregdrága, az EU-t semmire sem kötelező hecckampánnyal?

A belpolitika célja világos, ha a szavazás érvényes lesz, akkor egyúttal eredményes is!

FIDESZ módra kommunikálva az eredményt, elhallgatva a Jobbik és többi ellenzéki párt NEM-re szavazóinak szerepét, véres kardként lehetne felmutatni a kormány támogatottságát, mint a 2018 as választások favoritjáét.

Külpolitikailag az EU-ra gyakorolható nyomás eszközeként, az alkupozíció javításaként értékelhető a „bizonyíték” erőltetése.

Bármelyik EU tagország számára teljesen legális törekvés az érdekeinek képviselete, főképpen ha polgárainak többsége az adott kérdésben hasonlóan állásponton van. Azonban egy közösség tagjaként védhetem az érdekeimet a partnereim ELLENSÉGKÉNT való beállítása nélkül is. És most ugorjunk egyet, tételezzük fel, hogy miután miniszterelnökünk lassan kinőtte Magyarországot, valamilyen európai vezetői szerepkörben gondolkodik. Ezzel az ambícióval sincs semmi baj!

 

A kutya ott van elásva, hogy ezeket a célokat felelőtlen, simlis kufárként próbálja megvalósítani. Nincs tisztességes, morális, őszinte, a fair play szerinti, a saját célját és az együttműködés szükségszerűségét egyszerre támogató politikája. Se befelé, se kifelé. Annál több a kormány retorikájában az ellenség, hasonlóan a hazai közbeszédhez.

 

Látva ezt a gyorstalpaló reklámiskolákban elsajátítható, erőszakos kampányt, csak a szavazást érvénytelenné tevő magatartás képes befolyást gyakorolni az országot hitbizományként kezelő kormányra.

 

A Nemzeti Választási Iroda alábbi honlapján megtekinthető a 2016. augusztus 29-ig beérkezett kérelmek száma összesen,
értesítési cím szerinti bontásban

 

http://valasztas.hu/hu/ovi/735/735_5.html

 

Tanulságos számok: míg Romániából eddig 134420fő, addig Németországból 2965, az Egyesült Királyságból 785en regisztráltak, holott e két országban 3-400000 magyar dolgozik.

 

NEM KELLENE EZZEL HELYZETTEL VALAMIT KEZDENIE KORMÁNYZÁSRA ASPIRÁLÓ PÁRTJAINKNAK?

 

Van még egy kis idő a cselekvésre!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://face2face.blog.hu/api/trackback/id/tr9411662608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása