2018.04.15.
08:23

Írta: Evoke

Döbbenetes felkiáltás volt a tegnapi, megválaszolandó kérdésekkel.

Prológ.

Van két, közel egyenlő nagyságú választói halmaz. Az egyik egységes a hitében és tetteiben, a másik meg képtelen magát megszervezni a győzelemhez. Ugyanakkor csalást sejt, diktatúrát vizionál a vesztes, forradalmat, polgárháborút a győztes. 

A választás és az eredménye legálisnak mondható. A legitimitását a kormánypártok fals demokráciáról élő felfogása miatt kérdőjelezi meg a kb. ugyanakkora nagyságú, bár nem egységes halmaza a magyar népnek. Ők azok akik kormányváltozást szerettek volna, csak ezt érthetetlen módon kizárólag a saját párjukkal az élen tudták elképzelni. Látnunk kell azt is, hogy ebbéli hitüket a pártjaik vezetői alakították ki

Ennyi embert és ilyen sokfélét, egyszerre, együtt menetelni ritkán lehet látni.

A Budapestieken kívül, nagy számban voltak jelen vidékről, civilek és pártok tagjai, balosok és jobbosok egyaránt. Politikusok, művészek, közéleti szereplők, megmondóemberek, diákok, idősek. Mindenki, akinek baja van az aktuális politikai kurzus társadalmat megosztó gyakorlatával.

Meggyőzően sokan jöttek el demonstrálni egy elfogadhatatlan silányságú, demokráciának nevezett pártokrácia ellen, ahol a megkérdőjelezhető, konszenzus nélkül kialakított választási szabályok szerinti győztesek, „senkik vagytok” jelzővel illetik az ország lakónak nagyobbik felét. Ahol a miniszterelnök nem mindnyájunk érdekében politizál.

Az egybegyűlt tömeg tisztességes választási rendszert, tisztességes választásokat, az ellenzéki pártok teljes együttműködését, a további gyűlöletkeltés, az alakuló diktatúra helyett, demokratikus köztársaságot követelt.

A tüntetés szervezői remek munkát végeztek, a választás nyomán kialakult tarthatatlan helyzetre ráérezve, a keletkezett indulatokra, a csalódásokra építve egy pörgős, szellemes demonstrációt szerveztek rövid idő alatt. A kivetítőkön látható korábbi „bölcs„ szövegek figyelmeztetik politikusainkat, hogy minden elhangzott szónak vagy tettnek nyoma van és később visszaüt.

Sikerült látványosan megfogalmazni és a közvélemény, valamint a politikai osztály számára is megjeleníteni, hogy mi az, amiből az ország bő felének elege van.

 

A magyar demokrácia kultúra mindenoldalú hiányosságai azonban, a rendezvényen is visszaköszöntek. Ebben a kultúrában a győzelem a FÉTIS. A tartalmat misztikus homály fedi, talán mert nincs is, vagy blamázs lenne róla nagy nyilvánosság előtt beszélni.

A NER politikája egy szűk elit, a FIDESZ-KDNP pártközösség érdekeit szolgálja elsősorban, miközben valótlanság annak az állítása, hogy nem tartalmaz hasznos, támogatott és közérdeket is megvalósító elemeket. A legfőbb baj vele az, hogy erőszakos, konszenzus nélküli, arrogáns, megosztó, kirekesztő, az országot, a magyar nemzetet kisajátító tevékenység, mely a gátlástalan korrupcióra, a Csak a FIDESZ! ostoba jelszavára épülő rendszer.

 

De mi a vele szemben álló, reálisan megvalósítható idea?

Igen, erőből csináltak Alaptörvényt, felszámolták a mindenkori győztest korlátozó fékeket és ellensúlyokat, folyamatosan dolgoznak a hatalmuk bebetonozásán, politikai ellenfeleik megsemmisítésén, a gondolkozás, a vélemény és a sajtószabadság korlátozásán. A társadalomtól elvont adóforintok milliárdjait költik az emberek megvezetésére, megosztására, haveroktól vásárolt tanácsadásokra, melyek jelentős része visszacsurgatásra kerül. Mindezt nem tegnap kezdték építeni. Társadalmunk és az ellenzéki politikusaink immunrendszere tehetetlenséggel, érdemi ellenállás nélkül „reagált” agresszióra.

Egy végtelenül primitív választási kampány eredményeként újabb kétharmados győzelmet arattak, amelyet első gesztusaikból is láthatóan az állam elfoglalásának folytatására adott biztatásként értelmeznek. Elsőként a STOP Soros tervezet elfogadását kiviteleznék.

 

A „Mi vagyunk a többség!” szervezői jó érzékkel látták meg a jogos elégedetlenség nyomán kialakult helyzet lehetőségét, hogy ország-világ előtt felmutassák, létezik egy másik Magyarország, a NER táboránál semmivel sem kisebb, amelynek nincs életképes politikai képviselete hazánkban az ellenzéki politika pártérdekűsége miatt.

Eddig nyerő a dolog, fogjanak össze, legyen egyetlen közösen támogatott jelölt a NER jelöltjével szemben, arassunk győzelmet a választásokon!

De hogyan tovább, milyen célokért, van-e közös érdek, ami mögé a pártok és legfőképpen a szavazók fel tudnak sorakozni? Ilyen felállásban csak nagyon széles koalíció képes működni. Ezekkel a pártokkal, melyek ezt a gyalázatos kampányt produkálták, fog ez menni?

Félő, hogy a kezdeményezés, a számos korábbi sorsára jut, a pártelitek ellenállása nyomán. Ha nem jön létre egy szervezetileg önálló mozgalom a társadalmi aktivizmus, a nyomásgyakorlás, a közérdek érvényesítésének szervezésére, akkor egy újabb „tiszteletkör” lesz belőle.

Az emberek nem fognak beláthatatlan ideig, szombatonként a Kossuth térre vonulni világos cselekvési terv, célok nélkül. A győzelem és a kormányváltás szükséges, de nem elégséges feltétele egy működő, fenntartható és békés országnak. Amúgy meg a társadalom másik felének más a véleménye.

Gyakran szó esik az ellenzéki demonstrációkon valami újabb „rendszerváltás” igényéről, megint csak a tartalom nélkül. Az elmúlt száz esztendő során tíznél több ilyenben volt részünk, amelyekben önjáró szekták hirdették az igét, cserélődtek a hatalom és megszerzett vagyonok élén. Többnyire csak a címke változott, a nép részvétele a döntésekben álom maradt, a társadalmi különbségek nem csökkentek, a leszakadt rétegek helyzete nem változott, az esélyegyenlőség politikai jelszó maradt.

Amikor a tegnapihoz hasonló, jelentős „első” lépést megtesszük a társadalmi önszerveződés felé, ne dugjuk a fejünket a homokba. Ha sajtószabadságról, szólásszabadságról beszélünk, akkor a rendezvényünk oldalát ne cenzúrázzuk! Ne csak a vágyainkat, hanem a megoldandó feladatokat is fogalmazzuk meg.

Kíváncsian várjuk mi, a másik Magyarország polgárai, hogy a megszólított illetékesek, a kormány és az ellenzéki politikusok, megértették-e, hajlandók-e érdemben és közkívánatra reagálni a problémák megoldása érdekében. Hogy képesek-e a másik oldalt támogató szavazókra nem ellenségként, hanem megértendő, talán meggyőzhető ellenfélként tekinteni.

A tüntetés a lakájmédia és kormánypropaganda víziójával szemben békés és kulturált volt. A hivatalos befejezést követő további események, nem képezték a meghirdetett program részét. Csalódott, sok esetben elkeseredett fiatalok reakciói voltak egy kormányszinten generált állapotra.

A tehetetlenség, a fiatalos tettvágy és a tapasztalatlanság szüli ezeket az eseményeket, melyeket a rendőrség korrektül kezelt.

Nem lehet Magyarországon érdeke senkinek sem, az értelmetlen és nagy valószínűséggel kezelhetetlenné váló erőszak, rombolás, anarchia.

 

 

91 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://face2face.blog.hu/api/trackback/id/tr4813835500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.15. 11:34:29

Kiment az ellenzéki szavazók 3-4 %-a. Semmi különös nem történt. Valahogy le kellett vezetni a bukás miatti keserűséget.

arabok balrol 2018.04.15. 11:39:22

én jártam tegnap pesten, nem volt tüntetés

hordalek 2018.04.15. 11:54:23

Ezzel az egész bulival nem késtek el pontosan 1 hetet? Egyébként a felszólalok egészen egyszerűen kínosak voltak. Kínos volt hallagatni a szülei pénzéből élő, az életről semmit még csak sejteni sem sejtő, középiskolás kisgyereket, ahogy azt kiabálja, hogy mi vagyunk a többség. Komolyan én jöttem zavarba, annyira kìnos volt.

midnightcoder2 2018.04.15. 11:59:53

Az ellenzék akkora lúzer, hogy még veszíteni sem tud elegánsan. Ezek lennének Orbán demokrata ellenzéke? Szánalmas.

JorEl 2018.04.15. 12:15:19

"Van két, közel egyenlő nagyságú választói halmaz." Ez egy kibaszott nagy faszság, amíg ezt az óvodás hozzáállást nem sikerül levetkőznie a mai baloldalnak, addig esély sincs kormányváltásra. Esetleg mélyebben el kéne gondolkozni azon, hogy mekkora esélye van annak, hogy egy jobbikos szavazó tiszta lelkiismerettel dob ikszet egy lmp-s ketrecharcosra, vagy, hogy egy mkkp szavazó átszavazzon a momentumra.
Ha kicsit jobban megpiszkálod, akkor egyből meglátod, hogy legalább 4 (de inkább 5) olyan tömb van, amik politikailag ellenfelei egymásnak és minden körülmények közt kizárt, hogy bármilyen közösséget vállaljanak egymással.

Gleccsertetű 2018.04.15. 12:57:05

a választás volt döbbenetes felkiáltás. libsi matek szerint az ország hány %-a NEM VOLT ott tegnap?

röf 2018.04.15. 13:03:50

Mivel nem írja az Index hogy kétszázezren voltak, így valószínűleg két-háromezren lehettek....
De nem ez a lényeg, hanem hogy mit követeltek.
Na az a sivár.
Isten ments ettől a töketlen bandától...

Emmett Brown 2018.04.15. 13:42:17

@röf: amikor én a Kossuth térre értem, már nagyon sokan voltak, és a vége az Operánál állt, tele volt az Alkotmány a Bajcsy meg az Andrássy fele. Szolid becsléssel is 100k.

Rémbódess 2018.04.15. 13:52:08

@midnightcoder2: Még szerencse, hogy Orbánék annyira úriember módjára tudtak veszíteni 2002-ben, hogy a hidak is maguktól foglalódtak el...

zokogjatok 2018.04.15. 14:05:52

"Van két, közel egyenlő nagyságú választói halmaz."

Van X halmaz, meg az X-en kívüli elemek, amik több különféle halmazban vannak. Leginkább.

Az nem program, hogy mit NEM akarunk.

zokogjatok 2018.04.15. 14:08:20

@röf: Nézegettem az élő adásokat, amúgy tényleg nem kevesen voltak, de persze túlzóak a százezres adatok. Jól hangzik hogy ettől eddig álltak az emberek, csak mint látszódott tök szellősek voltak a sorok, egyáltalán nem ilyen békemenetes tömött vonulás volt.

De ezzel együtt elismerésem, többen voltak mint hittem hogy lesznek.

röf 2018.04.15. 14:12:11

@Emmett Brown:
Ahha....
No de akkor hol volt ez a többség a választás napján?

aquaticus 2018.04.15. 14:15:19

Sajnos az ország nem darabolható, de a visítozók megérdemelnék, hogy a tegnapi szónokok és a vesztes pártok vezetőinek kormányzása alatt éljenek...

FLAZZ 2018.04.15. 14:38:21

Igen , lehetne egy alternatív ország ahol a vesztesek alakíthatnának kormányt. Ki lehet próbálni milyen lenne. Amolyan Fantasy Ország... (Az a baj, hogy az első kormányülésen össszeverekednének)

stim 2018.04.15. 14:38:53

Lehet a köszikla és a homok is köbméterre ugyanannyi de az egyikre lehet építeni a másik meg annyi fele szalad ahány szemből áll.

Az itt olvasott blogok kevés üdítő kivételtől elktekintve még mindig azt a látszatot kívánják kelteni, hogy egy szedett-vedett, szivárványszínű ellenzék alkalmas lenne kormányzásra.

Pedig ha a DK kietnné a logoóját akkor a csapatból az LMP és a JOBBIK jelentős része válik ki.

Ami egyöntetűen jellemző még ezekre a blogokra, hogy egyik se azzal kezdni, hogy nézzük már meg, hogy ez a kormány mi minde EREDMÉNYT tett le az asztalra az elmúlt 8 évben hanem azt mantrázták a választásokig, hogy szar az oktatás, az egészségügy és minden szar.

Csak közben akik meg nem budapest belvárosában élnek hanem az ország számos egyéb helyén azok meg látták a fejlesztéseket a közvetlen lakókörnyezetükben.

Látták, hogy több embernek van munkája.

Látták, hogy jobb a közbiztonság.

Ők látták mindazt amit a bloggerek még mindig nem akarnak látni, nem akarják láttatni és nem akarnak beszélni róla. El akarják hazudni a kormány eredményeit.

Nos, ez az eredményletagadás nem volt eredményes- Az emberek az eredményekre szavaztak nem a hazudozásra.

Tovább hazudtok. Továbbra sem akarjátok megérteni, hogy a kormány a munkájának, az identitás megőrzésének, az eredményeknek és a magyar önazonosság megerősítésének, az önmagunkba vetett hitnek köszönheti a győzelmét.

Az ország nagy részét tökéletesen hidegen hagyja az a folytonos nyivákolás. Ennek csak egy célja van, a maradék olvasótáborban igyekszenek megerősíteni azt a hamis illúziót, hogy itt valami tévedés történt. Nem. Ez az eredmény 8 év kemény kormányzati munka eredménye. 8 év olyan munka ami lejjebb vitte az államadósságot GDP arányosan, ami 12%-ról levitte 4%-ra a munkanélküliséget.

Lehet továbbra is hazudni, eltagadni az eredményeket de akkor TI PECSAPJÁTOK AZ OLVASÓITOKAT. Ez pedig látszik. Ki fognak ábréándulni belőletek mert aki hazudik, aki nem rgaszkodik a realitásokhoz az méltatlan a figyelemre. Nem segít a világban való eligazodában. És aki félreinformál, elhallgat eredmények az egy hazug média.

Hazudik arról, hogy milyen egy átlag FIESZ szavazó mert nem értéket akar benne mutatni hanem értéktelennek kívánja feltüntetni, hogy a szurkolótáborában megerősítse a fennsőbrendűség érzését. A misajnálatos módon hazugságra épül és homokra nem lehet várat építeni.

A földmunka nem hazudik. Ott nincs maszatolás. Ami meg van csinálva az meg van csinálva. Ott nem lehet csűrni-csavarni, ideologizálni. Az igazságnak úgymond csak egy szegmensét kibontani és relativizálni a dolgokat.

Az a munka ami el van végezve az látszik.

Akkor is ha az index az olvasói elől el akarja hazudni.

Aki nem akar burokban élni és érteni akarja mi történik fogyasszon tudatosan médiát. Egyik oldal-másik oldal. Vélemény-elenvélemény. Kikerekedik belőle az igazság, kibújik a szög a zsákből, felszínre kerül a több oldalról megvizsgálás miatt az, hogy mi az ami működik mi az ami csak szar kamu.

Tessék tájékozódni arról, hogy mit dolgozott a kormány az elmúlt években. Tessék összevetni, hogy erről milyen képet alakított ki az index vagy más ellenzéki médium. Tessék leellenőriuzni a közvetlen környezetdben kedves olvasó, hogy a fejlsztések megtörténtek-e? Aztán el tud rajta mindenki gondolkozni, hogy talán nem ok nélkül narancssárga az egész ország.

Aztán tessék összevetni ezt a teljesítményt más, korábbi kormányokéval. Aki ezek után egy ellenzéki kompozitlényre akar szavazni egy értelmes, működőképes, világos gondolkodású kormány helyett annak mázlija van, hogy nem jött össze amit akart.

Az a világod amire figyelsz. Aki eredményeket tart szem előtt az eredményes kormányzást szeretne. Aki a gyűlölködés szintjén rekedt az a gyűlölködésen keresztül értelmezi a világot.

Melyik visz előbbre? Az eredmények keresése vagy a gyűlölködés keresése. Az a világod amire figyelsz.

www.demokrata.hu/
Az aranykor krónikája

nemecsekerno_007 2018.04.15. 14:52:35

Jajj, gyerekek már unom leírni.

2020 után tényleg kevesebb pénz jön az EU-ból akár a patás a miniszterelnök akár nem. Jó lenne már azon gondolkozni, hogy fogjuk megtermelni a kieső pénzt.

Szerintem erre kéne inkább az erőforrásokat fordítani és nem marhaságokra pazaroni.

Amúgy se vagyunk olyan jól eleresztve, se pénzzel, se ásványkincsekkel se energiával...

Persze két év múlva is lehet majd bűnbakokat keresni, csak akkor mit fejlődtünk?

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.04.15. 15:02:24

"Van két, közel egyenlő nagyságú választói halmaz.Az egyik egységes a hitében és tetteiben, a másik meg képtelen magát megszervezni a győzelemhez"

Milyen alapon sorolod egy választói halmazba a vidéki cigánygyűlölő jobbikost, a momentumos belpesti hipsztert, és a szenilis DK-s nyuggert?

Mire alapozod ezt a baromságot?

Emmett Brown 2018.04.15. 15:04:34

@röf: ugyanott ahol 2006ban a fideszesek. Orbánék ugyanúgy végighazudták az újraválasztásuk előtti időszakot mint Fletó, csak ők jelen tudásunk szerint nem a gazdaságról hantáztak, hanem a külpolitikáról

midnightcoder2 2018.04.15. 15:46:36

@Emmett Brown: Jelen tudásunk szerint Európa ipara nagyrészt már rég Kínában van, aminek hatására a gazdaság fókusza szép fokozatosan Ázsiába helyeződik át, bár ez már lassan inkább múlt idő. Mi pedig élünk a szolgáltatásokból, csak hát hosszabb távon ki a fenének éri meg a világ túlsó oldaláról szolgáltatni, amikor odaát a munkaerő jóval olcsóbb, az infrastruktúra is egyre inkább jobb, és a munkaerő is egyre inkább képzettebb ?

Jelen tudásunk szerint Európa lakossága vészesen öregszik. A másik oldalon pedig Afrikáé 2050-ig duplázódni fog, majd az évszázad végéig ismét. És ezt nem Orbán lakájmédiája mondja, hanem bármelyik demográfiával foglalkozó weboldal. Azt pedig, hogy mi lesz akkor, ha ennek az 1.3 milliárd csóró, az angolwc használata terén is kihívásokkal küzdő afrikai átjön Európába, a te fantáziádra bízom, ennyi önálló gondolkodás még egy balliberális polgártársban is akadhat.

Persze most épp nem nagy a baj, hiszen az illiberális törökök, és a még annak sem igazán nevezhető líbiaiakkal megegyeztünk hogy jó pénzért lelövik nekünk a migriket, így a derék európaiaknak nem kell holmi náci kerítésekkel bajlódniuk, de ez akkor sem tart örökké, ha cserébe a derék Erdogannak elnézzük, hogy NATO zászló alatt rendez népirtást Szíriában a kurdok ellen.

Mindeközben pedig a jó Samu bácsi továbbra is exportálja a demokráciát a világban, és csak olajat akar érte cserébe. És az sem baj, ha ezért Európa fizeti a számlát.

Orbánék sok mindenben hazudtak, de a külpolitikában pont nem.

midnightcoder2 2018.04.15. 15:51:24

@Rémbódess: Ja. Csak akkor a primitív bunkó antidemokrata fideszesek voltak akik tüntettek a progresszív európai demokrata baloldal ellen akik nem fogadták el a választás eredményét, ma viszont a progresszív európai demokrata baloldal tüntet a primitív bunkó antidemokrata Orbánék ellen akik elfogadták a választás eredményét.

Emmett Brown 2018.04.15. 16:14:34

@midnightcoder2: az origó által prezentált nyugat-európai migránsbűnözés, meg a fidesz által hangoztatott "együtt bontják le", illetve az ezeknek eredjeként kialakult "jönnek és megerőszakolják az asszonyokat" hangulat az akkor micsoda? Merthogy a színtiszta igazság nem, az biztos.

Egyébként Soros is egy hazugság, ha lenne a Fidesznél bármi Gyuribával kapcsolatban, akkor nem szántják be a Nemzetbiztonsági Bizottságot idén, ráadásul olyan indokkal ami szerint Szilárd megkérdőjelezi Szél alkalmasságát (akit egyébként pont a szolgálatok világítottak át, és találtak rendben levőnek).

Orsósellenes 2018.04.15. 16:33:02

@arabok balrol: Te barom! Hol voltál te? Nem eltévesztetted Moszkvával? Csak, hogy tudd! tájékoztatlak a "nyerésről"! Én egy szavazókörben voltam, egy kelet magyarországi kisvárosban, mint független szavazatszámláló bizottsági tag! A mi szavazókörünkben 785 szavazásra jogosult volt! Ebből 615-en szavaztak! A fidesz egyéniben 215 szavazatot kapott, a jobbik 198,-at. Pártlistán 243 szavazatot kapott a fidesz a Jobbik 209-et. tehát, összességében a szavazók 30%,-a szavazott a fideszre és 27%.-a a jobbikra! Az összes többi a hülye, esélytelen pártokra, amiről ők is tudták, hogy esélytelenek, de mégis indultak és abban egyetérthetünk, hogy a baloldal hülye, mert ha összefognak nyerhettek volna. Én csak a mi esetünkből indulok ki, ha akár az MSZP, vagy az LMP, vagy a DK, stb nem indul a jobbik simán nyer a mis zavazókörzetünkben, de erről tájákoztattak a többi szavazókörben résztvevők is. Az ellenzéknek nagy felelőssége van, hogy a szavazás ilyen eredménnyel zárult. Bénák, ez tény! De, ez a fidesz bagázs sem mondhatja azt, hogy "győztünk", ugyanis a választókörünkben, mint a hasonló választókörzetben 20%.-a szavazott rájuk, ami nem jogosítja fel őket a kétharmadra. Az, hogy ez így történt, kizárólag a fidesz által megalkotott választási törvénynek köszönhető! Ezek után megállapítható, hogy Magyarország 80%.-a kormányváltást akar, ha tudomásul veszítek, ha nem! Ha vak vagy, akkor ne menj el tüntetésre!

ben2 2018.04.15. 16:43:47

@Emmett Brown:

Mindkét oldalon egybites, demagóg üzenetekkel kampányoltak, csak az a nem mindegy, hogy melyik oldal narratívája működik.

Puzsér fogalmazta meg a legjobban a választási eredmény alapvető okát:
Az emberek elhitték a Fidesznek, hogy ha az ellenzék kerül hatalomra, akkor beengedik a migránsokat, de nem hitték el az ellenzéknek, hogy kormányra kerülve ők majd nem fognak lopni.

És nem, nem a kormánypárti médiafölény miatt, hanem mert az egyik üzenetet - minden demagóg túlzása ellenére - valamennyire hihetőnek tartották, a másikat meg minden demagóg túlzásával együtt sem.

midnightcoder2 2018.04.15. 16:46:20

@Emmett Brown: Az Origo által ma prezentált migránsbűnözés lehet hogy kamu, de ettől még jó eséllyel 20 év múlva lángokban fog állni egész Nyugat-Európa a migrik miatt. A jelen folyamatok legalábbis mind ebbe az irányba mutatnak.

ben2 2018.04.15. 17:00:57

@Orsósellenes:

Most komolyan egy választókörzet eredményét extrapolálva akarod levezetni, hogy a Fideszre mindössze 20%-nyian szavaztak?
Komolyan?

József Körmendy 2018.04.15. 17:06:06

A kukában a szemét mindig sokféle.

putris72 2018.04.15. 17:15:55

@Rémbódess: Tesó!Az Budaházy volt!2006-ban meg Toroczkai László volt a hangadó!Mindkettő jobbikos volt!Elmondom mi a gáz veletek!A tüntetésen egymás mellett masíroztattak azok a párok akik a legjobban utálják egymást!A liberális baloldal a Jobbikot mit pártot is be akarta tiltani 2010 előtt!Vona a Magyar gárda vezetője volt!A jobbikos szimpatizánsokat gyepálták előszór a rendőrök 2006 októberében!A baloldal ugyanezen feltételek mellett csődbe vitte az országot!Lapítottak a roma gyilkosságok ügyében is!Lapítottak a Portik-Labor találkozón is!Folyamat agyatlanak,és ostobának nevezték a vidékieket,és a fidesz szavazóit!Tájékozatlanak nevezték őket,és meg vezettetnek!Miközben mindig jöttek különféle népszerűségi mutatókkal,hogy az index,meg az RTL klub híradója,meg az ilyen olyan ellenzéki újságok a legnépszerűbbek,és legolvasottabbak!És,hogy a lakájmédiákat senki nem nézi!!Most akkor i van?Mesterházy azt mondta 2014-es választásokkor,aki otthon marad a Fideszre szavaz!Hát sokan otthon maradtak,de aki elment az sem rájuk szavazott!Utána az mondta,hogy nem a fidesz nyert mert akik otthon maradtak Orbán ellen szavaztak!Jé most is ez a szöveg!!Itt mindenki hibás,mindenki hülye csak ti nem!

pragmatika2 2018.04.15. 17:24:17

@hordalek:

"Kínos volt hallagatni a szülei pénzéből élő, az életről semmit még csak sejteni sem sejtő, középiskolás kisgyereket, ahogy azt kiabálja, hogy mi vagyunk a többség. Komolyan én jöttem zavarba, annyira kìnos volt."

Ja, ahogy olvasták az előre megírt "programjukat" röhögnöm kellett na.
Hogy miért voltak annyian amennyien ?
Egyszerű jó koranyári idő volt. Esett volna az eső, meg egy 10 fokkal hidegebb lett volna, mindjárt nem lett volna ennyi "demokrata"

pragmatika2 2018.04.15. 17:37:59

@Orsósellenes:

"De, ez a fidesz bagázs sem mondhatja azt, hogy "győztünk", ugyanis a választókörünkben, mint a hasonló választókörzetben 20%.-a szavazott rájuk, ami nem jogosítja fel őket a kétharmadra."

Ok gondolkodjunk egy kicsit, és vázoljuk már fel, hogyan nézne ki, ha most minden párt egyszerűen olyan mértékben lenne képviselve, ahány szavazatot kap.
Fusd át gyorsan, mi lenne a parlament összetétele, nem is beszélve a kormányról.
Ezért ilyen a választási rendszer szinte az összes európai és észak-amerikai országban is.
Egyszerűen azért, mert olyan a szavazói összetétel, hogy képtelenség lenne kormányt alakítani, ha nominális képviselet érvényesülne. Ezért kell első helyen befutó pártoknak mandátumot adni.
Ez van. Ezért kell úgy kampányolni, hogy nem a valóságnak teljesen ellentmondó szöveget kell tolni, vagy azt teljes egészében a ballibsiktől átvenni, hanem el kell találni az emberek társadalmi gazdasági magánéleti preferenciáit.
"Zorbánlop" duma önmagában kevés.

hotredchili 2018.04.15. 17:38:01

@József Körmendy: No erről szól az a megjegyzés, hogy a fityisznyikek vindikálják maguknak azt a jogot, hogy minden más magyar embert senkinek (te szemétnek) nevezzen!

hotredchili 2018.04.15. 17:46:29

@Voznyák Pista: Nem, nem azért voltak kint, mert koranyári időben sétálgatni akartak, hiába szeretnéd az agymosott fideszes szintre süllyeszteni ezeket a fiatalokat. A gyerekeim közül, akik kint voltak (orvos, mérnök és közgazdász) azt akarták demonstrálni, hogy abban az országban, ahol ők sorosbérencek (miközben a gazdi tanult a Soros-pénzből, nem ők) és emellett elvárják, hogy kussoljanak és ne tegyék szóvá azt, hogy tehetségtelen vejkók és lányok meg szomszédok lerabolnak mindent,ők nem szeretnének bűnözők kollaboránsai lenni. Majd, ha el kell menniük emiatt, akkor lehet teűzni meg patkányozni és szépen, illedelmesen éhengebedni is, meg fölfordulni, ha nincs nyugdíj és orvos és nincs miből közmunkabért fizetni.Közben zenghet a cskafidesz

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.04.15. 18:16:19

Ugyanazt csináljátok, mint Makoveczék 2002-ben, csaxólok..
Megjósolom mi lesz. A következő hetek szombatjain egyre kisebb létszámban fognak megjelenni a függetlenobjektívok, és a bukott vonisták, míg végül majd csak páran lézengtek majd mutatóban..

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.04.15. 18:18:32

@Voznyák Pista: Pontosan így van. A brit választási rendszer szerint egyébként kb.15 ellenzéki képviselő ülne 8-a után a parlamentben..

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.04.15. 18:19:50

@Gleccsertetű: Az a mázlijuk, hogy a szabályok szerint légtér zár van,így nem lehet teljes valójában látni, hogy mennyien is voltak..

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.04.15. 18:25:38

Vegyük a következő példát. Van egy 20 fős táborozó csoport. 9-en halászlevet szeretnének főzni estére, 4-en marhapörköltet, 3-an lecsót, 2-en krumplipaprikást, 2-en pacalt. Ebben az esetben mi legyen a vacsora, ha csak egy bográcsuk van? Ugye hogy halászlé..? De hát a ti logikátok szerint a többség nem halászlevet akar, inkább ne főzzünk semit..:( Na ennyit ér a hülyeségetek!

pragmatika2 2018.04.15. 18:25:57

@hotredchili:

"No erről szól az a megjegyzés, hogy a fityisznyikek vindikálják maguknak azt a jogot, hogy minden más magyar embert senkinek (te szemétnek) nevezzen!"

Nem, a ballibsik hülyézik egyfolytában a vidéki embereket a választás óta ?

"A gyerekeim közül, akik kint voltak (orvos, mérnök és közgazdász)"

Csillagász nincs köztük ?

aquaticus 2018.04.15. 18:36:27

@hotredchili: Az biztos, hogy tehetséges famíliád életkilátásai összehasonlíthatatlanul rosszabbak, mint 2010-ben voltak! Ráadásul ha marad a ballib kormány, akkor ma már a görögökkel együtt áruljuk a maradék országot és Irina Ivaschenkó, az IMF korlátlan hatalommal felruházott helytartója biztosan perspektivikus tervekkel segítette volna gyarapodásukat!Arról nem is beszélve, hogy mindegyikük legalább egy, Németországból kiselejtezett migránst tarthatna otthon!

nemecsekerno_007 2018.04.15. 19:20:48

@hotredchili: Ha mindhárom gyereked kimegy külföldre, te leszel az első aki nem kap nyugdíjat, mert nincs aki itthon fizetne neked járulékot. Biztos lehetsz benne, hogy arra szavaz a többség aki ezt megcsinálja, mert kib@szott pofátlanság teli pofával szidni a Fideszt, hogy lop miközben ugyanúgy lopsz te is csak annak nagyobb a társadalmi támogatottsága. Nyilván mert 300 ezer ember nyugger szülője ugyanezt csinálja.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.04.15. 19:31:58

@Voznyák Pista: És vadakat terelő juhász..:) Az még külön fasság a részükről,hogy a kis falvakban élő embereket egybemossák a soproniakkal,szombathelyiekkel,győriekkel,vagy a bp-i agglomerációban élőkkel.Érden,Budakeszin vagy Dunakeszin nagyobb arányban élnek jól szituált értelmiségiek,mint mondjuk a 4. vagy 19. kerületben..

Visceroid 2018.04.15. 20:24:58

"Ennyi embert és ilyen sokfélét, egyszerre, együtt menetelni ritkán lehet látni."

Ja, békemeneten sokkal többen vannak.

2018.04.15. 20:26:43

@EU zászlót mindenhova!: "Vegyük a következő példát. Van egy 20 fős táborozó csoport. 9-en halászlevet szeretnének főzni estére, 4-en marhapörköltet, 3-an lecsót, 2-en krumplipaprikást, 2-en pacalt. Ebben az esetben mi legyen a vacsora, ha csak egy bográcsuk van? Ugye hogy halászlé..? De hát a ti logikátok szerint a többség nem halászlevet akar, inkább ne főzzünk semit..:( Na ennyit ér a hülyeségetek!"

Tehát aki nem eszi meg a halat, az dögöljön éhen? Ez a te logikád?

Ilyen esetben annak kell utánajárni, hogy melyik az az étel, amit mindenki hajlandó megenni, mégha nem is feltéltenül az a kedvence, és azt kell főzni a bográcsban. És ezt most ne szűkítsd le a választásokra, a kormányzásnak is így KELL működnie.

De jelenleg arról van szó, hogy a bográcsban csak meleg víz van, ezt kapja a nép (te is), a fideszes maffia meg dőzsöl a kaviárban és a homárban és röhög a fideszes szavazókon, akik a nem létező migránsoktól és a szintén nem létező Soros-tervtől rettegve feláldozzák a saját és családjuk életét azért, hogy főgecisége még többet lophasson.

apro_marosan_petergabor 2018.04.15. 20:44:00

Tisztességes választási rendszer:
Egészen addig, míg az ellenzék azt hitte nyert, mert sok szavazó volt, a választási rendszer tisztességes volt...:)
Mióta kiderült, a polgári oldal szavazói fölényesen nyertek, azóta nem tisztességes...
Ennyit erről, meg a külföldről, fészbukon keresztül rángatott, sok, önálló gondolkodásra nem képes, tájékozatlan, politikailag éretlen, felheccelt - Soros megtévesztettről.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.15. 20:58:56

"Látnunk kell azt is, hogy ebbéli hitüket a pártjaik vezetői alakították ki"

Faszt. Az MSZP és a DK mindent megtett az átszavazáshoz. Megint jön egy hülye blogger, aki még arról is hazudik, mi volt a kampányban és a választáson.

hotredchili 2018.04.15. 21:07:26

@hotredchili: csillagász nincs, de neked mindegy szövegértés puszi. öt van abból elég sokféle kitelik. Na jó, gazdinak is öt van de neki csak élősködőkre tellett- ebből ne általánosíts

ben2 2018.04.15. 21:09:40

@Ylim:

Mondj már egyetlen olyan demokráciát a világban, ahol nem az párt vagy koalíció alakít kormányt, ami a választáson a legtöbb voksot kapta.

hotredchili 2018.04.15. 21:10:40

@apro_marosan_petergabor: bugyrom tele azzal hogy polgári oldal! aneszteziológusként elég polgár vagyok, vagy nem ? akkor mi vagyok? hazaáruló? mert fájdalomcsillapítom Piri nénit? Már pakolok is, csilapítson titeket az Orbán!

vajdasagi 2018.04.15. 21:13:18

@nemecsekerno_007: 2020 után a szlovákoknak és a románoknak nem megy majd kevesebb pénz az EU-ból. Nekünk persze kevés jön majd, mert mi harcolunk ellenük. Ez egy igen egyszerű tény.

Lehetnék én is 2018.04.15. 21:23:52

és abból milyen következtetést lehet levonni, ha 20-30 vagy 100.000 ember azt gondolja Budapesten, az ellenzéki pártoknak feltétel nélkül együtt kéne működnie, a 2 millió ellenzéki szavazó országosan meg azt gondolja azért vannak különféle pártok, hogy lehessen rájuk szavazni?
1. A budapesti nagyonokosok sírnak, ordítanak, törnek zúznak, Brüsszelbe szaladnak panaszkodni és demokráciát félteni.
2. A többi megmaradt gerinces szavazó nem érti miért akarják palira venni őket. Vagy másik pártra szavaznak, vagy kihátrálnak a politikából, bár eddig sem voltak túlontúl benne.

hotredchili 2018.04.15. 21:28:51

@Voznyák Pista: amúgy falun élek, kisvárosban dolgozom. elég sokan rühellik itt ezt a bagázst, csak ne vidékezz!

MACISAJT 2018.04.15. 21:32:00

rákosiék már megcsinálták: a nyilasokból csináltak ávós verőlegényeket.
A mai "demokraták" pedig szeretnék ugyanezt ugyanazokkal akiknek a betiltásáért itthon és külföldön évekig hiszterizáltak.
"Ezeknek" ugyanis már semmi sem számít, csak valahogy a patás Orbánt eltávolíthassák, különben lassan éhen halnak ők is, külföldi támogatóik is.

"A tüntetés a lakájmédia és kormánypropaganda víziójával szemben békés és kulturált volt. A hivatalos befejezést követő további események, nem képezték a meghirdetett program részét. Csalódott, sok esetben elkeseredett fiatalok reakciói voltak egy kormányszinten generált állapotra.

A tehetetlenség, a fiatalos tettvágy és a tapasztalatlanság szüli ezeket az eseményeket, melyeket a rendőrség korrektül kezelt."

Ja persze.
Nem velünk voltak és különben is ...

Muhaha

hotredchili 2018.04.15. 21:32:20

@aquaticus: Értem, hogy Orbán famíliája a legtehetségesebb, semmihez nem értenek, mégis gyarapodnak, Különben tényleg tehetségesek a gyerekeim, és ha nektek jó, hogy nem itthon adóznak, akkor minden ok. Majd Rasi eltart titeket.

hotredchili 2018.04.15. 21:35:56

@nemecsekerno_007: nem három,öt van. Elmegyek utánuk, nem a te porontyaidnak kell eltartaniuk engem. Téged el fognak tartani? Ja, biztos, hát minden jót!

MACISAJT 2018.04.15. 21:37:31

És végezetül: soha nem hittem volna hogy egyszer tóta w. árpádot fogok idézni, éspedig teljes cikkével.
Pedig ez is elkövetkezett. Itt a link is, nem csalás:
index.hu/velemeny/glossza/puccser/

Bűzszínű zászló
Tóta W. Árpád
2005.12.21. 10:05

Kerényi Imre műsora olyan, mintha egy fogyatékos kisgyereket lesnénk meg, aki tévéset játszik.
Figyelj ide, apafej. Vegyük át még egyszer ezt a rendszert, amiben élünk. Amiért a lufit eregetted, amikor még a Charta nevében játszottad az eszed.

Megkeresed a gazdit, beikszeled, és húzol haza.
Demokráciában nincs forradalom. Választás van. Ha valami nem tetszik, akkor nem az a módi, hogy felborítjuk a villamost, hanem elmegyünk szavazni. Aki itt felborítja a villamost, lezárja a hidat meg felborogatja a kukát, az nem forradalmár, hanem bűnöző, huligán, söpredék. Működő demokráciában az ilyennek baja eshet. Ha mégis sikerrel jár, akkor meg puccsista, akit illik lebombázni. Persze elképzelhető annyira hülye puccsista, akit nem kell bombázni, mert magától nekimegy a holnap üvegajtajának, és felkenődik rá, mint egy krumplibogár.

Fogsz kapni egy szép nagy szavazólapot. Megkeresed rajta a gazdit - Isten ajándékát -, beikszeled, és húzol haza. Szépen kivárod a végeredményt, aztán vagy csóválod a farkad boldogan, hogy mégis tiéd a gondnoki állás a székházban, vagy tudomásul veszed, hogy bukta. Utána még ki lehet menni az utcára örvendeni vagy búslakodni, újabb síkidomokat alakítani, egy kis dombra lecsücsülni.

De neki már úgyis mindegy. A Fidesznek kell felfognia, hogy forradalom nincs, választás viszont nagyon is van. A választást pedig legkönnyebben úgy lehet elveszíteni, hogy szabadon engedjük a félkegyelmű cerkófmajmokat, és nem tagadjuk teljes erővel, hogy efféle háborodottak akár forradalommal, akár legálisan a hatalom közelébe kerülhetnek. Úriember, polgár, vagy akár a jól nevelt proli válasza Kerényi Imrére: nem velem van.
-----

A kurva anyját, de jól tudta ezt még 13 évvel ezelőtt..
Igaz, akkor(is) az ellenfelet oktatta...

Muhaha

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.04.15. 21:54:18

@Ylim: Egy tízmilliós országban rohadt nehezen fogod megtalálni azt, ami mindenkinek jó.De még egy 20 fős csoportban is.Az ilyen baromságnak bizony az lenne a vége,hogy nem főne semmi abban a bográcsban.De ha mégis megvalósulna az elképzelésed,akkor előállna az a helyzet amikor valami táplálkozászavaros kretén kényszrítené rá az akaratát a többiekre.Ez a ti ideátok: a törpe minoritás diktatúrája..

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.04.15. 21:58:03

@Ylim: ”Dőzsölnek a kaviárban".A söjtöri lakoma emléke meg van még? ;)

aquaticus 2018.04.15. 22:17:51

@hotredchili: Tudod hány ilyen "bőröndönülő" honfitársam van? Rengeteg! Ilyen béketűrő népet nem igazán találnak máshol...

nnnnnnnn 2018.04.15. 22:20:43

szavazni kellett volna elmenni lúzerek

horvathviteztamas 2018.04.15. 22:37:31

Van két, közel egyenlő nagyságú választói halmaz... kétharmad...

Lehetnék én is 2018.04.15. 22:42:07

@horvathviteztamas:
nem két halmaz van
egy nagyobb, egy közepes 3-4 mérhető és sok mérhetetlen
nincs egyetlen olyan cél sem, ami mentén egyesíthetnéd a közepest a kicsikkel, sőt olyan is kevés van, ami a kicsiknek egyszerre megfelel.

Épüljön stadion a CEU helyére 2018.04.15. 23:43:36

A LIPSIK SZOPTAK, SZOPNAK, SZOPNI FOGNAK !!!!!!

DunábaLövetési miniszter 2018.04.15. 23:54:57

"Hogy képesek-e a másik oldalt támogató szavazókra nem ellenségként, hanem megértendő, talán meggyőzhető ellenfélként tekinteni."

A megalakulo uj miniszterium neveben, egy dolgot megigerhetek, hogy MI SENKIT SEM HAGYUNK A DUNAPARTON.
Minden tetves sorosberenc lipsit belefogunk loni.
Mindet, egyiket a masik utan.

Gleccsertetű 2018.04.16. 07:05:35

@Brendel Mátyás: már csak azt a rohadt náci népet kéne lecserélni, akik nem akarnak a maszopdékára szavazni

VáradiJános 2018.04.16. 07:21:12

@Gleccsertetű: ez a brendelpatkány azért ad némi magyarázatot a holocaustra

Faszerkezet 2018.04.16. 08:05:14

CSALT az ellenzék.... Láttam, hogy t9bben két telefont is feltartottak... :D

apro_marosan_petergabor 2018.04.16. 08:13:58

@hotredchili:
Menjél, de a demokrácia elől nem lehet elszaladni - mert ott is 4-5 évente választanak (te nem). Azt fogod tapasztalni, se rokonod, se ismerősöd, se barátod. A kutyát se fogod érdekelni, inkább egy fogaskerék leszel egy rendszerben jól/rosszul megfizetve. Előbb-utóbb hazajössz mert ez még mindig inkább embernek való világ, s a honfitársaidnak számítasz valamit, ott meg lassan egy Becsuána-földi, bangladesi, afgán stb. iskolázatlan, nyelvet nem ismerő, beszűkült iszlámhívő többet számít, mint te... Mire ezt felismered lement egy pár éved, feleslegesen.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.04.16. 09:27:08

Egyértelműen csalás történt, amit onnan is lehet tudni, hogy GYurcsányék az MSZP-vel szoptak, és nem verik rommá a tüntetőket az országban.

Szóval új választás kell. És ha megint veszítenek Gyurcsányék akkor megint egy.

És ha 7 darab választás kell, mire elérjük a célt, és betesszük a ballib elkúrókat a Jobbikkal a kormányba, akkor annyi.

Ha ez megvan, akkor gyorsan kiiríjuk az előrehozott választást, mert nácikkal (Jobbik) mégse lehet kormányozni egy demokratának.

Azt megnyerik az elkúrók és minden jobboldali tüntetőt, akik képtelenek elfogadni az igazi mindent eldöntő 9. választás eredményét, azokat mind bebörtönözzük !

Ennyi.

nemecsekerno_007 2018.04.16. 09:39:11

@vajdasagi: "2020 után a szlovákoknak és a románoknak nem megy majd kevesebb pénz...."

Ha ez tényleg ilyen egyszerű tény, akkor nem ártana ha néhány linket is küldenél.

Mert így csak proli-pletyka.

werinter 2018.04.16. 09:42:12

2006-ban az emberek az utcára vonultak, törtek, zúztak, fosztogattak, MTV székházat foglaltak. Az év elgjobb akciófilmje volt az akkori kommentár nélküli közvetítés. Pedig igazából semmi "extra", a mindenkori miniszterelnök ELISMERTE, hogy hazudtak és semmit értelmeset nem csináltak. Legalább bevallotta és nem Sorosozott meg Télapózott, meg még ki tudja kit hibáztatott. Ez persze még nem menti fel őt a bűnei alól.
2018-ban 2/3-al nyer a regnáló kormánypárt.
Több, mint 100 ezren vonultak az utcára csak Budapesten.
Nem volt zavargás, nem volt erőszak, nem volt MTV székházfoglalás, pedig MOST tényleg nem ártott volna.
Ráadásul pártállástól függetlenül tudott egymás mellett vonulni mindenféle ember.
Ilyenre nem volt még példa ebben az országban.

nemecsekerno_007 2018.04.16. 09:43:22

@hotredchili: Ez így teljesen oké, ha azért se rinyálsz majd ha nem küldünk utánad nyugdíjat.
Nyílván ha nem gondoltad ennek ellenkezőjét :)

Rettegek mert ballib vagyok 2018.04.16. 10:09:18

@werinter: 2006.10.23-án a kedvenc elkúród rommá veretett mindenkit beazonosíthatatlan rendőrökkel aki ellene merészelt tüntetni.
Gumilövedékkel, könnygázgránáttal, kardlappal viperával ütöttek mindenkit aki nem állt be a ballib bégetők közé.
Rendőrök "Mocskos Fideszes" felkiáltások közepette rugdostak ájulásig akkor ellenzéki képviselőt, akin másnak a parlamentbe gúnyolódtak a kormánypártiak.

De ez már történelem. Azóta nem kérünk a ballibek, és az elkúró demokráciájából.
Plussz még el is kúrták a gazdaságot.

werinter 2018.04.16. 10:13:48

@Rettegek mert ballib vagyok: "kedvenc elkúród" te miről beszélsz? :D
"Azóta nem kérünk a ballibek, és az elkúró demokráciájából.
Plussz még el is kúrták a gazdaságot."
Az értelmi szinted igen magasan van. Eszméletlen micsoda agytrösztök élnek ebben az országban.

ljubityel 2018.04.16. 10:32:55

"Ők azok akik kormányváltozást szerettek volna, csak ezt érthetetlen módon kizárólag a saját párjukkal az élen tudták elképzelni."
Má' a zasszonyba se lehet megbízni!?

Rettegek mert ballib vagyok 2018.04.16. 10:41:31

@werinter:

Számolgathatod a Fideszt leválltani kívánók számosságát napestig.

Az MSZP-DK féle Gyurcsány brancs elutasítottsága jóval magasabb volt és lesz még jó ideig.

Jó okkal.

Evoke 2018.04.16. 10:50:44

@EU zászlót mindenhova!: Különböző ismérvek, tulajdonságok alapján is sorolhatók egy halmazba elemek, részhalmazok. Azt állítom,hogy legalább egy közös tulajdonsága van a NER táborába nem tartozóknak:"Ők azok akik kormányváltozást szerettek volna, csak ezt érthetetlen módon kizárólag a saját párjukkal az élen tudták elképzelni. Látnunk kell azt is, hogy ebbéli hitüket a pártjaik vezetői alakították ki." Mi ebben a marhaság?

konrada 2018.04.16. 11:08:50

@Brendel Mátyás: " Az MSZP és a DK mindent megtett az átszavazáshoz. "

...ja. Egy 12%-os párt, meg egy 5%-os párt.
...arra hogy egymásra átszavazzanak.

...még ha arra biztattak volna, hogy a maradék 30%-ra szavazzanak át a hívei, még igazad is volna...

vajdasagi 2018.04.16. 11:33:23

@nemecsekerno_007: Hogyan remélsz arról linket, hogy mi LESZ a megegyezés a következő ciklus támogatásaival kapcsolatban. Mivel ez EU motojra Németország, ezért a támogatásokba is leginkább ők szólnak bele. Amikor jóindulatúak egy országgal szemben, akkor az az ország többet kap a támogatásokból. A múltkor Magyarország kapta a legtöbbet (fejenként). Majd nézd meg, hogy a következő ciklusban mennyit fogunk kapni.

Ez éppen hogy nem prolipletyka, hanem a világ működésének az alapszintű ismerete. Ez már nem megtörtént, hanem majd sajnos ez fog megtörténni.

konrada 2018.04.16. 11:41:45

@vajdasagi:
...pedig már akkor is a fasiszta-rasszista félzsidó-cigány volt hatalmon...

-JzK- 2018.04.16. 12:40:49

Összesen érkezett 5.731.821 db listás szavazat, ebben benne van minden nemzetiségi lista (37.532 db), kamupárt listájára adott szavazat, továbbá olyan pártok, amik nem érték el a bejutási küszöböt, stb. Ezeket le kell vonni, és csak azokat a listás szavazatokat alapul venni, amelyek a bejutási küszöböt megugrott pártokra érkeztek. Öt darab ilyen párt van: Fidesz, Jobbik, MSZP, LMP, DK. Erre az öt darab pártra érkezett összesen 5.311.970 db szavazat, úgy hogy az összes érvényes listás szavazatból levontuk a nemzetiségi listás szavazatokat, valamint összesen 382.319 darab olyan szavazatot, amely annak következtében elveszett, hogy ezek a pártok nem érték el a bejutási küszöböt, amely minden országban van. Az elveszett szavazatok közel 82%-a Kétfarkúakra, a Momentumra vagy az Együttre érkezett. Nyilvánvalóan kamupártok összesen 35.130 listás szavazatot kaptak - ez az elbukó szavazatok 9,19%-a.

Lássuk hogyan alakulnak a pártlisták egymás közti szavazati arányai a bejutó pártok közül:

Fidesz: 53,17%
Jobbik: 20,57%
MSZP: 12,85%
LMP: 7,61%
DK: 5,80%

Egy tisztán arányos választási rendszerben, olyanban, mint pl. Hollandiában van, mandátum kiosztás szempontjából ez a következőt eredményezné:

Fidesz: 106
Jobbik: 41
MSZP: 26
LMP: 15
DK: 11

Ezzel a 106 képviselővel a Fidesz egy holland típusú rendszerben is kényelmes abszolút többséget élvezne a 199 fős parlamentben, és csak a Jobbikkal karöltve lehetne kétharmada.

Fidesz: 2.824.206 db szavazat

Ha összeadjuk a Jobbik, az MSZP, az LMP, a DK, a Momentum, a Kétfarkúak és az Együtt szavazatát, akkor ez a NEMLÉTEZŐ ellenzéki "népfront" kapott összesen 2.799.960 db listás szavazatot. Ez a legjóindulatúbb számítás, amilyen választási rendszer a világon nincs, de eszerint sem vagytok ti a többség.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.04.16. 13:09:27

Van két, közel egyenlő nagyságú választói halmaz"
Nincs

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.04.16. 13:17:10

@Brendel Mátyás: Figyu
Áruld mar el minek vált ki fleto az mszp.bol ha megis együtt lehet őket csak választani?
Kurva nagy taktikusok modhatom.rohognomkell

blah 2018.04.16. 13:41:51

azért jó az irány, hogy az ország fele le akar számolni a maradék komcsikkal, a fideszes fele meg úgy ragaszkodik hozzájuk mint anno a kommunizmusban.
szolgalelkű kommunistából sosem lesz értelmes ember, ez az imádott ruszkik öröksége.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.16. 14:03:14

@FILTOL: amikor az emberek fele azt mondja, legyen nagyobb összefogás, az emberek másik része, hogy legyen kevesebb, de a hülyék azt gondolják, hogy a nagyobb összefogás vagy a kisebb összefogás a csodafegyver. abból, hogy ennyire ellentéteseket mondtok egymással, látszik, hogy egyik sem a megváltás. ennyikeh.

a kérdésedre meg a pontos válasz az, hogy:

Gyurcsánynak azért kellett kilépnie az MSZP-ből, mert az MSZP puccsolta meg. De az MSZP a DK politikájához ezerszer közelebb, van a Fidesz, ezért érdemes összefogni.

Tudod, hülyegyerek, mint amikor a szülők elválnak, de azért a gyerek érdekében tolerálják egymást.

Egy 9ö-es IQ-s Emőkének az ilyet magyarázni kell, csak mi a faszért ugrálsz, ha ennyire ostoba vagy?! Te az életben sem boldogulsz, olyan sötét vagy.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.16. 14:03:57

@konrada: melyik 30%-ra te faszfej, és vajon átszavaztak volna arra?!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.16. 14:05:26

@Gleccsertetű: a náci nép úgy fog járni, mint a német náci nép. nincs illúzióm, hogy addig kitartotok a hülyeségetek mellett, amíg kurvára meg nem szopjátok. ezért kurvára meg fogjátok szopni.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.16. 14:06:03

@Gleccsertetű: a náci nép úgy fog járni, mint a német náci nép. nincs illúzióm, hogy addig nyakasan kitartotok a hülyeségetek mellett, amíg kurvára meg nem szopjátok. ezért kurvára meg is fogjátok szopni.

Kunhalmi Ágnest megkurnám de nem szavaznék rá 2018.04.16. 16:18:49

Biztos hogy csalas tortent, csalas nelkul fele ennyit sem kapott volna az ellenzek.
Hogy ki csalt az nem tudom. Lehet hogy az ellenzek, de lehet, hogy Orban kedvezett nekik, hogy ne legyen 90 %-os tobbsege a parlamentben.

vajdasagi 2018.04.17. 20:54:06

@konrada: Hát a mostani ciklus számait a bajnai kormány vége felé és az Orbán kormány első időszakában határozták meg. Akkor még nem voltunk "illiberálisok" és még nem haragítottuk magunkra végérvényesen a nyugati szövetségeseinket. Noha a "kokik és sallerek" már akkor is elkezdődtek. De az EU egy lassú szervezet. kell neki jónéhány év, hogy megváltoztassa a hozzáállását. Majd ezt keservesen megtapasztaljuk sajnos.
süti beállítások módosítása