2018.12.08.
22:45

Írta: Evoke

Milyen konzultáció?

Amikor nyilvánossá vált a „rabszolgatörvény” tervezete, melyet Kósa Lajos, Szatmáry Kristóf és Bányai Géza nyújtottak be, amelynek Kövér László házmester, úgymond olvasatlanul is feltétlen bizalmat szavazott, egy homályos gyanú ébredt bennem. Valakik belülről akarják megpuccsolni a Nemzeti Együttműködés Rendszerét, elsősorban annak vezetőit! Mondjuk a beterjesztő urakról nem tételezem fel, hogy teljesen önállóan „alkották” meg, ön és társadalompusztító tervezetüket. Na de akkor mégis kik azok, akik ezt képesek voltak arcpirulás, kockázatelemzés, a várhatóan ébredő, az összefogás irányába ható ellenállás számításba vétele nélkül, a nemzet sorsáért állandóan „aggódó” vezérük elé tolni? A kérdés továbbra is nyitott, de legyen ez a kormánypártok gondja.

 

image_aspx.jpg

 

Fotó: Túry Gergely

 

A törvénytervezet sorsa is nyitott ma még. Nem először láthatjuk a mostanihoz hasonlóan, a munkavállalók érdekeinek semmibevételét, provokálásukat, a válaszul létrejövő reakciók tesztelését. Ha a reakció elementáris erejű elutasítás, a kormányzat „megértően” lazít vagy eláll ötletétől.

 

Valami hasonló jövőt vélek a rabszolgatörvénynek most is. A mai szakszervezeti demonstráció szervezői, a rendezvényen résztvevők fontos határvonalat jelöltek ki: elég volt! Elég volt a nemzeti jövedelmet megtermelő, dolgozó magyar nép érdekeinek, és akaratának arrogáns semmibevételéből,

a tőkének, a profitnak való kormányzati lefekvésből, a mi bőrünkre.

Az európai és a nemzetközi szakszervezeti szövetségek támogatásukról biztosították a magyarországi munkavállalókat, szakszervezeteket.

Az eseményen számos politikai párt, civilszervezetek, mozgalmak tagjai voltak jelen, a kormányzati „innovatív” képtelenségeket hasonlóan kreatívan ábrázoló molinóikkal, melyekből tanulságos plakátkiállítást lehetne összeállítani.

Megfogalmazásra került, hogy a tervezet parlamenti elfogadására szavazó képviselőket népük elárulójának tekintik.

A szavazás időpontjáig, „emlékeztetőül”, útlezárásokra kerül sor. Ha megszavazzák változatlan formában a tervezetet, gyárkaputól-gyárkapuig folyó harcra kerül sor azok ellen a munkáltatók ellen, akik ezt alkalmazni akarnák.

Jó, a korábbiaknál harcosabb, elszántabbnak látszó beszédeket halhattunk, folytatást ígérve, majd a tüntetést befejeződöttnek nyilvánítva elhangzott, a sokszor bírált „menjetek békével haza” mondat. Ekkor azonban, a menjünk be a Kossuth térre, hiszen az a miénk felszólításra, polgári engedetlenségre került sor.

 

Az egész nap során kísértetiesen üres, a hatalom által lezáratott Kossuth Lajos tér tulajdonjoga lett vita tárgya, némi konszolidált dulakodással nyomatékosítva. Egy idő után, a kivezényelt rendőrség bölcsen, korrektül, taktikusan átengedte a teret a tüntetőknek, a Parlament bejárata előtt felsorakozva. Megállapíthattuk azt is, hogy jogaikkal élni akaró tömeg ugyancsak kulturáltan, utcaköveket és Molotov koktélokat mellőzve fejezte ki elégedetlenségét.

 

Úgy látszik, valami megváltozott, valami elkezdődött a meglehetősen egyoldalú nemzeti konzultáció folyamatában, meglátjuk az elkövetkező időben, hogy kik és hányan veszik komolyan és felelősséget vállalva, a nemzet sorsát. Ma talán csak tízezer ember ment ki az utcára, bízom benne, nem kell százezreknek ugyanezt követelniük, hogy nagyobb súlya legyen a szónak.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://face2face.blog.hu/api/trackback/id/tr2714462948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lenörd hofstadter 2018.12.10. 12:36:35

tóni wazze, frissíteni kéne a birka szoftverét, ez az "orbángeci megkefélte a maxval birka anyját" hírre is csak azt tudja írni, hogy a "ballibek" buktak.

Evoke 2018.12.10. 13:46:51

Magyarországon szerintem rengetegen dolgoznak önként vállalt túlórákban,jórészt zsebbe fizetve. Ez egy saját elhatározás, melyet jórészt a szükség miatt vállalnak az emberek. Elvégzik a munkát (önként), megkapják érte a lóvét. Nem három év múlva! És nem kötelező ezt vállalni. A hülye beterjesztők indítványozhatnák, hogy egy évig nem járok be a gyárba, mert építem a házamat, megelőlegezik a fizetésemet erre az időre és majd három év alatt ledolgozom azt.

Evoke 2018.12.10. 14:09:48

@maxval balcán bircaman: Ez a tervezet nem politikai balfaszság, hanem morálisan is. Nem emberbarát, nem magyarbarát, nem keresztény.

m.t. 2018.12.10. 14:50:50

@lenörd hofstadter:
A minap eszembe jutott hogy irok egy botot ami vegigmegy az indexre kirakott blogokon es automatikusan ballibezik orankent, senki nem mondana meg hogy nem a birca az.
süti beállítások módosítása