2014.09.15.
13:43

Írta: Evoke

A kutya farka csóválja a kutyát?

  Számtalanszor feltett költői kérdés, melyre többnyire rossz válaszok születnek, a kevés jó válasz pedig a feledés homályába vész. Nézzük a tényeket! A pártok taglétszáma:

NévPolitikai ideológiaPárttagok
száma
(2011)[16]
A 2014-es választásokon
listán kapott szavazatok
aránya[17][18]
Fidesz.png Fidesz – Magyar Polgári Szövetség (Fidesz) konzervativizmus 40 320 44,87%[19]
Insignia Hungary Political Party KDNP.svg Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) kereszténydemokrácia 15 500
Mszp logo.png Magyar Szocialista Párt (MSZP) szociáldemokrácia 33 200 25,57%[20]
Együtt 2014-logo.jpg Együtt – A Korszakváltók Pártja (Együtt) a szociáldemokrácia és liberalizmus
elemei vegyesen
330
(2014)[21]
DKP logo.jpg Demokratikus Koalíció (DK) a szociáldemokrácia és liberalizmus
elemei vegyesen
7 000
(2013)[22]
PM logo.jpg Párbeszéd Magyarországért Párt (PM) a szociáldemokrácia, a liberalizmus
és a zöldpolitika elemei vegyesen
N/A
Liberalisok.png Magyar Liberális Párt (MLP) liberalizmus 722
(2014)[21]
Jobbik.jpg Jobbik Magyarországért Mozgalom (Jobbik) nacionalizmus, nemzeti radikalizmus 12 430 20,22%
LMP logo.png Lehet Más a Politika (LMP) zöldpolitika, harmadik út 700 5,34%
MKM logo.jpg Magyar Munkáspárt (Munkáspárt) kommunizmus N/A 0,56%

 

A magyar pártok társadalmi beágyazottsága csekély. A bejegyzett pártok taglétszáma összesen nem éri el a felnőtt lakosság 5%-át. Magyarországon 2011-ben 122 párt volt bejegyezve. Nem indokolatlan a pártokat a kutya farkával azonosítani. Ugyanakkor nagyon alacsony a bizalmi indexük is. Amikor az agyonhallgatott OGYM a nyerhető választásokhoz két és félmillió szavazatot lát szükségesnek, látható az, hogy a demokratikus pártok összes támogatója is csak a felére elég ennek. Hiába egyeznek meg egy nemzeti minimumban, ez nem elég a győzelemhez! Az kétségtelen ténynek látszik, hogy sokkal növekedne a választói támogatás már attól is, ha közös akaratot, elszántságot látnának a széthúzás, a mandátumokért folytatott szégyenletes alkudozás helyett, mint ezt 2012 óta láttuk. Tehát nem mellőzhető, nem kerülhető meg egy megvalósítható, a NER által folytatott politikánál, a valódi többség által nagyobb arányban támogatott vízió kidolgozása, a választók ezzel való megszólítása. Érthetetlen, hogy egy ilyen program szükségességét az ellenzéki politika nem képes felismerni. E vízió része lehetne az, hogy az évszázados  magyar sikertelenséget kielemezve, az idáig preferált szűk elit helyett a nemzetalkotó, valódi többség venné kezébe az érdekei képviseletét.

"Vajon mi az oka Magyarország sorozatos kudarcainak, vereségeinek, évszázados visszatekintésben? („Bal sors, akit régen tép,”) Mi ebben a mi felelősségünk, mit csinálunk rosszul? A sikertelenség legfőbb okának a támogatottság döntő nagyságú hiányát tartom. A magyar társadalom, a közgondolkodás, megrekedt a középkor hűbéri szintjén, befejezetlen maradt a polgári demokratikus átalakulás, a nemzetté válás. Igen, lehet fanyalogni! A nyakunkon maradt a „győztes” alfa hím, a Vezér, a nemesség, a Szent Korona, a politikai elit, újabban a nemzeti burzsoázia, ahol Én, vagy Mi (kevesen) uralkodunk, kormányzunk, a többieknek nincs joguk, vagyonuk, megélhetésük és ezért NINCS HAZÁJUK. Övék a munka, az engedelmesség, az alázat, életük feláldozása ÉRTÜNK, a hazára hivatkozva, mely csakis a miénk. Itt két lényeges szempont akad: egy arányaiban jelentéktelen, (10-20%-nál nem nagyobb), nem elég intelligens, önző „elit”, amely magában KÉPTELEN elegendő erőt felmutatni, az országot megvédeni. A nemzet nagy, döntő részét kitevő nép, nem érzi maradéktalanul hazájának az országot, a fent jelzett helyzete miatt, csak félszívvel hajlandó érte áldozatot hozni, erős nyomás alatt garantált a bukás. A mindenkori magyar uralkodó réteg SZÉGYENE, hogy erre képtelen volt rá jönni, vagy NEM mert előre lépni."

 (http://face2face.blog.hu/2014/08/02/nemzet_haza_148)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://face2face.blog.hu/api/trackback/id/tr386700043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása