2016.01.28.
22:38

Írta: Evoke

Káin és Ábel mindhalálig?

 

   Miközben „vitézül” csapkodunk jobbra és balra, nem jut időnk a gondolkozásra. Miért is csináljuk és meddig? Divatos dolog napjainkban összeesküvés elméletekben hinni. Mindnyájan manipulációk áldozatai vagyunk! Ha csak egy minimális önbecsülésünk van, be kell látnunk azt, hogy a hülyéken kívül más nem manipulálható. A dolog azonban elterjedten működik, ami azt jelenti, hogy a „mi készülékünkben” van a hiba. Hiánycikk az értelem, a tisztesség, a jóakarat.
   Ha szétnézünk a harcmezőn, bombatölcsérekben elférő egységek, lövészárkok, bunkerek népe ordibál egymás felé kiforgatott, hazug szavakat. Mindenki mindenki ellen! Az egész ország méretes gumiszobára hasonlít azzal súlyosbítva, hogy az ápolók is a betegek közül valók. Az idő varázsütésre megállt, a múlton rágódunk, a múltba révedünk, a múlt miatt vádoljuk egymást, a múltat hamisítjuk meg valahányan. Magyarországon senkit nem érdekel a jelen, a jövő, az egész országban szót sem ejtenek a munkáról, elérendő célokról, arról hogyan lehetne közösen egy nagyobb tortát sütni, amiből a polgároknak és az értelmes közszolgáltatásoknak is több jut. Folyamatosan festjük, kasírozzuk magunkat, miközben a seggünk kilóg a gatyából. Európa sereghajtóivá, szegény, beteg, öreg boldogtalanjaivá küzdöttük magunkat saját és megbízott vezetőink jóvoltából.

Ugye nem egy ilyen világban akartok élni?

OLYAN VILÁGOT ÉLÜNK
hol a Jóság, ha nem vetél, akkor abortuszra megy
hol az élet értelme a tökmindegy és az egyremegy
hol a halál után leselkedik a vigasz
hol totálkárossá korcsosul az Igaz
hol a végítélet rég eljött, csak észre sem veszed
hol a józanság feltűnő, mert mindenki ténfereg
hol a szakadék betelt az öngyilok nyomán
hol a Boldogság mást-kizáró öncélt szolgál
hol a „ki vagy ember és mitugrálsz” kérdés dukál
hol a tarkóra is kell a szem, hogy láss magad után
hol egyáltalán az Igen is Nem ma már
hol az özönvíz jó hajót nem talál
hol a Mikulás is lopja csak a cipőket
hol a vádak is ösztönzik a bűn(ös)öket
hol a „lúja” süketnéma és nem kérdés „Hall-e”
hol a „hitesek” köpnek naponta szembe
hol ez volt egy "költő" legoptimistább verse
vacgab

Öntsünk már egyszer tiszta vizet a pohárba, valljunk színt, hogy a még itthon tartózkodó gyerekeink, unokánk jó döntést tudjanak hozni. MENNI vagy MARADNI?

Megkérdezem a szekértáborok „hívőit”, milyen végső megoldásban gondolkoznak? Kölcsönös testvérháborúban harcolunk az utolsó szál emberig, kiírtjuk egymást? Benne van a pakliban, az evolúció életképtelen, elfuserált tévedéseire nincs szükség, mennek a levesbe. Tűntek már el népek, kultúrák, nyelvek itt a Kárpát-medencében is.

A különböző politikai, vallási, etnikai szekták álláspontjai, nézetei, sérelmei, emlékei végérvényesen kővé váltak? Senki sem képes, senki sem akar ezen változtatni?

Nyilatkozzatok őszintén, lehetetlen ebben az országban békében, közös értékek elfogadásával, egymást nem legyőzendő ellenségnek tekintve, sikeresen, jólétben élni?

Miféle erős nemzet az, ahol nincsenek összetartó közösségek, boldog és boldoguló családok, a tehetsége és munkája nyomán sikeres vállalkozások, ahol az állam a nép szolgálata helyett, uralkodni akar a nép felett? Ahol egy senki által meg nem választott gittegylet dönti el, hogy a nép szavazhat? Ahol esélyegyenlőséget csak a meg nem született gyermekek kapnak? Ahol összeomlóban vannak a közszolgáltatások, az oktatás, az egészségügy, a nyugdíjrendszer, ahol nincs biztató jövőkép? Ahol odáig jutottunk, hogy az igazság attól függ, hogy ki mondja.

Gondoljátok meg még idejében magyarok, mi lesz ennek a tébolydának a vége. Meddig hagyjuk, hogy élősködő klikkek akadályozzák önző érdekeik miatt a mi felemelkedésünket.

Változásra, párbeszédre, bizalomra, kölcsönös tiszteletre, egymás iránti szolidaritásra, a kötelességek és terhek arányos felvállalására van szükség, első nekifutásra.

Innen már könnyebben lehet mindnyájunknak nyerni!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://face2face.blog.hu/api/trackback/id/tr978327732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.03.06. 16:51:25

Petőfi, Ady azt üzente!
…azért szánakoztam a napi politika kurjongató hősein, s mosolyogtam a fontosságot, melyet magoknak tulajdonítottak: tudtam, hogy az ő fényes tetteik nem egyéb, mint homokra rajzolt kép, melyet a bekövetkező viharnak első lehelete elsöpör: tudtam, hogy ők nem azon nagy színészek, kik a világ színpadán az ujjászületés óriási drámáját eljátszzák, hanem csak dekorátorok és statiszták, kik a függönyöket aggatják, s a színpadra székeket és asztalokat hordanak.Petőfi: Napló beírás: 1848. Márc. 17.
De a legszomorúbb az, hogy nincs olyan gyalázatos ügy melynek pártfogói, apostolai ne támadnának. Aki az igazság mellett szót emel, arra e megvetendő hamis próféták elég szemtelenek azt kiáltani, hogy a zsidók, által meg van vesztegetve. A nyomorúk! Nem tudják vagy nem, akarják azt hinni, hogy Őnálok becsületesebb emberek is vannak, kik nem a szennyes önérdek rabszolgái, hanem a tiszta igazság és humanizmus barátai. 1848. Márc.20.
De a legszebb az, hogy a népet, melynek ők a képviselői, oly éretlennek, butának tartják. Végső argumentumok mindenre az, hogy, hja, a nép még ilyen olyan éretlen. Köszönd meg ezt képviselőidnek, nép. Én megvallom, egészen másformának ismerem a népet, s éretlenségének legföljebb egy példáját tudom, azt, hogy ilyen képviselőket választott.
„Az új képviselőházban, csupa ismeretes arcot látni! Petőfi 1849 aug, 1
Szomorú, szomorú. És pedig így lesz, ha a nemzet minél előbb föl nem serken, s ki nem ragadja kormánya és képviselői kezéből azon hatalmat, melyet nekik jóhiszeműen átadott, s mellyel azok részint nem tudnak élni, részint rútul visszaélnek. 1848. 08. 11.
Az emberek nem akarnak megszületni. Az emberek elmennek innen, ha már élnek
Az emberek nem házasodnak. Az emberek óvakodnak az utódoktól. Az emberek sietnek meghalni, mert nincs mód élni. Ez a nemzeti fellendülés. Ady. Haldoklunk 1906. 02. 10.
Tudjuk mi jól, hogy a mi parlamenti pártjainkban lélek, lendület és kultúra annyi lehet körülbelül, mint Macedónia összeverődött bandáiban. Akkor nem búsultak a magyar urak: oláhok jöttek a magyarok helyébe, az oláh olcsóbb volt és alázatosabb! S íme rossz időket élünk, a régi recept nem ér semmit. Az oláh paraszt is elromlott, nem akar barma lenni az uraságnak. Baj van a paraszttal 1907 10. 16.
Csúnyábban még soha meg nem csalták hazug vezérei a népet, mint most. De ilyen könnyű dolguk se lehetett volna máskor. Anyagiakban, kultúrában, morális erőben, hitben már a végnek végét járjuk. Cinizmusuk, gaz bátorságuk határtalan, éhségük kielégíthetetlen… Rettenetes világossággal halad ez a szerencsétlen ország az elvégztetett felé. Hiszen csak a hatvanas évek óta ijedelmes és hatványos az anyagi erkölcsi romlás. Temető az ország. körülmények között még öljünk egy kicsit. Most már öljük meg alaposan és mind a régi elvtársakat. A koalíció bomlik, az általános választójognak jönnie kell, s az ország nagyobbik felében a korrupt és a nembánomság híve, tisztességesebb felében remény nélkül élő.
Ady: A legújabb párt 1907. 12. 15.
A valóság azonban az, hogy csőd előtt állunk, s még szökni se tudunk semerre. Mindenki kompromittálta itt magát halálosan, a régi rend, az új rend, de talán legjobban a tisztelt választó közönség! (Az a barom, ki mindig a többet ígérőre szavaz!) Egyetlen orvosság: a harakiri 1907. 12. 08.
süti beállítások módosítása