2018.12.17.
16:42

Írta: Evoke

A Magánállam színre lépett!

 

 

A Győzelem-tömb (MTV) droidjai a Nemzeti Hitvallást sugározták ma reggel is:

 

A HÁBORÚ: BÉKE

A SZABADSÁG: SZOLGASÁG

A TUDATLANSÁG: ERŐ

 

és persze az elmaradhatatlan migráció mantrája, melyről a tüntetéseken szó sem volt.

 

1544985444-68aj2rmif_md.jpg

 

Fotó: Zoltan Balog/AP

 

Így foszlik szét Óceánia virtuális dicsősége, a felépített hazugságok rozoga bástyája. A NER saját elhatározásából olyan konfliktusba lovalta magát, amelyből csak megtépázva, csupasz seggel lehet kijönni. Ez a fáradtság jele, vagy a józan mérlegelés képességének elvesztése? A múlt heti, naponta egy-két ezer főről vasárnapra tizenötezerre nőtt a Budapesten tiltakozók száma, miközben hét vidéki városunkban is volt demonstráció. Alapvetően az elfogadott, jogainkat garanciák nélkül korlátozó törvénykezési ámokfutás és a jobb láthatóság miatt. Merthogy az Univerzum bizonyos szektoraiból úgy látják, nincs társadalmi feszültség az arrogáns, a magyar munkavállalók érdekeit semmibevevő, az igazságszolgáltatást is „államosító” műalkotásaik miatt.

 

 

Nézzünk a paraván mögé, hogy lássuk, miről is szól ez a történet?

Vajon politikai kérdés a szembenállás tárgya?-Igen is, meg annál sokkal több is! Nem valószínű, hogy csak Orbán Viktorhoz szólt az Úr. Aktív szerepvállalásával spontánul létrejött, néhány százfős érdekközösség kollektív véleménybuborékával van dolgunk, amelyik elszakadva a társadalmi valóságtól, a saját irracionális világába kényszerítené Magyarországot, miközben nagyon is racionálisan magáévá teszi a közpénzeket.

Alaposan önérdekelt, az évek alatt profivá vált hatalomtechnikusok az egyik oldalon és illúziókban hívő, egymással harcoló, a magyar néptömegek csak kis szegmenseit megszólítani tudó amatőrök a másik „sarokban. A papírforma szerint nem éppen azonosak az esélyek.

Ebben a helyzetben, kevéssel karácsony előtt azonban a kétharmad kiborítja a bilit. Nem tudhatjuk, hogy mi kényszerítette rá őket? A kétségtelenül meglévő politikai praxisuk ellenére öngólt rúgnak. A reakció borítékolható volt, csupán az önhittség, a konokság, a túlzott egó miatt nem számoltak vele. A hólabda gurul és ki tudja hol áll meg.

Az első tüntetések után úgy látszott, hogy ez még nem a Való Világ! Csupán egy esti, társadalmi esemény, mint egy bunyó VB-címmérkőzés. Kevesen vannak az arénában, a többség egyelőre csak néz, mint Laci a moziban. Pedig nem babra megy a játék, hamarosan az életük részévé válik a kérdés és a válasz. Hol a helyem, mit akarok én? Mi az én érdekem, a családomé, a hazámé?

Ez nem az öncélú pártpolitika, a jobb vagy baloldal dilemmája, ez létkérdés és morális kérdés egyszerre.

 

A parlamenti kétharmadnak nincs más lehetősége, mint a státus quo védelme. A vele szemben, általuk összeboronált pártoknak, civil szervezeteknek, közösségeknek pedig azt kell megérteniük, hogy ha feltették a kolompot, akkor azt rázni kell! Okosan, következetesen, kitartóan.

Mi tagadás, nincs benne tapasztalatuk. A szükség azonban nagy úr. Mindenkit óvnék attól, hogy illúziókban ringassák magukat. Reálisan kell mérlegelniük a követeléseik támogatottságának mértékét. A közösen követelt öt pont:

a rabszolgatörvény azonnali visszavonása

kevesebb rendőri túlóra

független bíróságokat

Európai Ügyészséget

független közmédiát,

 

reális és gyakorlatias célokról szól, dicséret érte. Dicséret a Parlamentben, az utcákon és a hazugsággyárban tanúsított bátor magatartásért! Látni kell azonban, hogy az utcára kivonulók tömegei nélkül, a Parlamenten kívüli pártok és civil közösségek támogatása nélkül, az eseményekben aktívan résztvevő diákság nélkül, a majdan a blokádokban, sztrájkokban részvevők, egyéb polgári engedetlenséget felvállalók nélkül, hamvába hullt média esemény maradna csupán.

Nagy a jogos felháborodás, a cselekvési vágy, jóval kevesebb a tudatosság, az előre tervezés, a mi lesz holnap kérdésére adott válasz. Hogyan tovább, jövőre?

Ugyanakkor igaz az, hogy a kialakult helyzetben, a létező bizonytalanságot felvállalva is, keresni kell az együttműködés lehetőségét, a NER szavazóbázisával való párbeszédet, valami demokratikusabb demokrácia, ha úgy tetszik új „rendszerváltás” kereteit, a közvetlenebb választói részvétel megteremtését, mert csak a vak nem látja a kialakult elitellenességet, amely nem hóbort, meg lett”alapozva” az elmúlt évtizedekben.

 

De ne lógassuk az orrunkat, innen szép előre lépni!

22 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://face2face.blog.hu/api/trackback/id/tr2214496096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.18. 18:11:56

ez valami kurvára olvashatatlan betűtípus. a tartalomról ezzel nem mondtam semmit, csak azt, hogy kurvára nincs kedvem elolvasni sem a cikket, mert idegesítő a betűtípus.

Jakab.gipsz 2018.12.18. 18:55:45

Rendszert már váltottunk száz éven belül, nem is 1 x.

Nem ilyen lovat akartunk és főleg nem azt a részét amelyiket a sátánfajzat Sorostól kaptuk.

Kifejtsem bővebben okoska?

rallus 2018.12.18. 19:25:51

Ott látom a problémát, hogy a ballib oldal mindig akkor áll a dolgozó nép pártján és adna neki minden jót, amikor ellenzékben van! Ha legalább egyszer (1x) jól jöttek volna ki az emberek a szoci kormányok után, akkor most nem csak a szűk család szavazna a népboldogítókra...

2018.12.18. 19:38:54

Ez jó, ami még jobb, hogy azt is megtudtuk, hogy a cigány csak ellenzékben demokrata. Meg kormányon, ha diktatúrája ellen kell védenie a demokráciát.

Hamihami 2018.12.18. 22:08:31

@Jakab.gipsz: ki lett adva, hogy ezt a "sátánfajzatot" minden cikk ala legalabb egyszer le kell irni? Aki ezt nem teszi, bukja a bonuszt?

abcdefghijklmm (törölt) 2018.12.18. 22:30:51

Orwell kezd unalmas lenni, 1984 már rég volt, Oscar Wilde-ot kellene idézni, az sokkal trendibb manapság....

abcdefghijklmm (törölt) 2018.12.18. 22:34:52

@math0: Nem baj, így is mindenki tudja, mit írtál volna akkor, ha elolvasod: Orbán 1 geci... ;-)

ételizésítő 2018.12.19. 01:54:00

Rossz hírem van.
Ennyi volt, kifújt.
Nem kijönni kellett volna az ellenzéki képviselőknek a tévéből, hanem mind a 65-nek bemenni.
Ez így tényleg csak Kétfarkú Kutya szintű bohóckodásnak volt jó.

(Azt meg nem is értem, hogy mindnek lemerül a telefonja - ennyi esze egynek sem volt, hogy vigyen töltőt is? Meg persze a drága, de cserébe legalább szar Samsung meg iPhone státuszszimbólum kell, ami nem bír ki fél napot sem, ha használják is, míg a szar kínaiak 2 napot is. És tudni pont ugyanannyit tudnak, ráadásul annak sem használja ki senki a 10%-át sem.)

V. Vendetta 2018.12.19. 06:13:27

Ennek az álkeresztény fideszes hazug, csaló, tolvaj rablóhordának annyi köze van a kereszténységhez, mint a kertemben csúszó-mászó meztelen csigáknak, vagy egy bűzölgő pocsolyában hemzsegő piócáknak. Kb. annyi hasznuk is van, mint ezeknek az élősködő férgeknek. A társadalom vérét szívják, és felzabáják annak erőforrásait.

V. Vendetta 2018.12.19. 06:13:27

Ennek az álkeresztény fideszes hazug, csaló, tolvaj rablóhordának annyi köze van a kereszténységhez, mint a kertemben csúszó-mászó meztelen csigáknak, vagy egy bűzölgő pocsolyában hemzsegő piócáknak. Kb. annyi hasznuk is van, mint ezeknek az élősködő férgeknek. A társadalom vérét szívják, és felzabáják annak erőforrásait.

chrisred 2018.12.19. 08:50:28

@Jakab.gipsz: Sorostól az Orbán nevű lovat kaptuk.

chrisred 2018.12.19. 08:53:31

@Jakab.gipsz: Valójában csak gengsztert váltottunk, az ingyenélő dzsentrik helyett először megkaptuk az ingyenélő oroszbarát pártkádereket, először vörös, majd narancs kiadásban.

Ma Baker 2018.12.19. 09:16:25

Tudod mikor voltak 15ezren a szánkórablók... Egy másik libbant blogob meg 25ezret írtak. Agyam megáll!
Ha voltatok 3ezren összesen, akkor összetehetitek a kezeteket!

midnightcoder2 2018.12.19. 09:46:49

Igazából Orbán olyan mint egy ügyes torreádor. Belengeti a vörös posztót, az agyatlan ellenzék pedig rohan, fújtat és simán elhiszi hogy mindjárt győzni fog. Fel sem merül a kicsi szűk agyacskájában, hogy épp most is pontosan azt csinálja amit az a torreádor szeretne tőle, aki sokadszorra csinál hülyét belőle.

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.12.19. 09:50:40

@chrisred: és gipszjakab a szerszámát is megkapta...

Rettegek mert ballib vagyok 2018.12.19. 09:52:55

Te még nem olvastá Indexet ma. Nézd meg légyszi hány cikk szól rólatok, ballib hazaáruló férgekről.

Nos 1 darab nemsok annyi se.

A forradalom érdeklődés hiányában elmarad.
Ma is.

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.12.19. 09:52:58

@midnightcoder2: láttam már torreádort a levegőben. A bika patái alatt is, és kifordult belekkel is. Van úgy, hogy elbízza magát, mert azt hiszi, okosabb a bikánál. Aztán a vörös posztó lesz a szemfedele.

Buchhalter 2018.12.19. 09:55:12

@Jakab.gipsz: @rallus: @Ma Baker: @midnightcoder2: hé fidesz droidok nem tudtok legalább 1 napot kihagyni? Ez az életetek? Ha igen nagyon szánalmas a kis világotok.

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.12.19. 09:56:55

@Rettegek mert ballib vagyok: ja, a hír Szíjjártóról szól, aki kijelentette, hogy a helikoptergyár azért kell, mert az EU tagjai akarunk maradni, így még szorosabb a kapocs a franciákkal és németekkel, valamint meg akarunk felelni a nato követelményeinek is.
Ez aztán a nemzeti függetlenség, az elszakadás a rothadó Európától, a libsi franciáktól!

Behajtó70 2018.12.19. 09:59:10

@rallus: tűpontos! Akárhány szoclib kormány volt, az mind vérrel kezdődött és szarral végződött. D209 ügynök, Horngula pufajkás 56os lövető, Kunhalmiági köztörvényes hamisító, gyurcsány kisz vagyon, szemkilövetés, magyarok lövetése, tüntetésről elhurcoltak testüregi motozása, Orbán vagyonvizsgálat elrendelése, haveri kutyák, csődbe vitt ország.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.12.19. 10:10:19

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Te hülye vagy mint a segg. A Fidesz soha nem akart kilépni az EU-ból. Hanem azért dolgozik, hogy nemzetállamok uniója legyen, nem pedig egy ömlesztett massza, amit bevándorlókkal felhigítanak, és irányítanak Soros csicskái.
Mert lássuk be az nem demokratikus, se nem baloldali, és a legkevésbé sem liberális, hogy kényük kedvük szerint megdöntik a regnáló kormányt, mint Macedóniában, Ukrajnában tették, felvásárolják a nemzeti erőforráokat bagóért, a népet szopórollerre pakolják, és az a politikai ellenfeleiket koncepciós perekben bebörtönzik, ahogy tették.

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.12.19. 12:04:08

@Rettegek mert ballib vagyok: a nemzetállamok uniója még lazább szövetség. Ugyan, melyik nacionalista kormány döntene úgy, hogy felzárkóztatja a keleti tagállamait? Hogy közös határt állít föl, közös hadsereggel?
Gondolj bele, egy olasz szélsőjobbos majd beengedi a francia-német határőröket ugye???
Magyarország beengedi a román határőrt, ellenőrizni az ukrán határszakaszt?

Nem, a nacionalista állam a bezárkózásról szól. Trump kivel szakított legelőször? A szomszédaival...Kanada felől csak dőlnek a migráncsok!
süti beállítások módosítása