2013.10.07.
10:49

Írta: Evoke

Mitől fél az ellenzék? Vagy mégis leesik a tantusz?

Elodázhatatlan a megmérettetés! Az ügy, ha győz, tanúskodik! Az ellenzéki pártok láthatóan kerülik az élesebb konfliktusokat egymással is, de leginkább a jobboldallal! Vagy nem ismerik a valós támogatottságukat, vagy nem bíznak a választóik elkötelezettségében. Ilyen felfogással nem lehet győzni! A meglévő támogatottság is elvész. A Fidesz egy rutinos, egybekovácsolt, magabiztos párt! A hatalomért képesek gátlástalanul küzdeni, van összetartás, az utolsó pillanatig támogatják egymást. Rossz, amit képviselnek, de fegyelmezetten megvalósítják az elképzeléseiket. Hosszú távon ugyan ők is maguk alatt vágják a fát, de mivel nem ütköznek falba, át is akarnak rajta menni! Mint tudjuk, a szavak fegyvere nem pótolja a fegyverek szavát! Van, amikor nincs más hátra, csak előre. Mégis, hogy gondolják az ellenzéki pártok, küzdelem, konfrontáció felvállalása nélkül, félseggel is van esély a győzelemre? Egy nyomorult, átütő erejű tömegdemonstrációt sem mernek együtt megszervezni.  Mit tapasztalnak a szimpatizánsok, a megnyerni szándékozott bizonytalanok? Enervált, lagymatag, bátortalan, bizonytalan fellépést. Többet foglalkoznak egymás blokkolásával, mint az egység megteremtésével. Mintha egymás kiszorítása fontosabb lenne a Fidesz legyőzésénél! Az emberi természet egyszerre racionális és érzelmi tulajdonságú. Kiélezett, éles helyzetekben az érzelmi elkötelezettség fontosabb, mint az elméleti belátás. Mintha a korszakváltást meghirdető pártok ezt nem tudnák. Vannak olyan emberek, akik a maguk nevében, egyedül is képesek, akár a világ ellenében is megharcolni a vélt igazukért, de nem ez az általános. Legtöbbünknek szükségünk van a közösség erejére, az összetartozás érzésére. Itt van például a polgári körök szerepe. A Fidesz felismerte az eleven, emberi közösségben rejlő lehetőséget. Ezek létre jötte, működés nagyban hozzájárult a választási győzelméhez. Hasonló szerepe van a békemenetek szervezésének. Ez a néhány százezer ember azt érzi egy közös felvonuláson, hogy ők testesítik meg az erőt, nem lehet számukra akadály, mindent megtehetnek A jelenlegi ellenzéki pártok önképében is előkelő helyen áll az, hogy   szakszerűbbnek, hozzáértőbbnek, tisztábban látóknak, az ország és a polgárok valós érdekeit  jobban felismerő és becsületesen képviselőnek gondolják magukat. Hiányzik viszont az elszántság, a kiállás, az egység! A lehetőség és a szükségszerűség most adott, ha elmulasztják, mások fognak élni vele. Még nem késő!      

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://face2face.blog.hu/api/trackback/id/tr675555002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

explanatus 2013.10.07. 20:57:45

„...ha elmulasztják, mások fognak élni vele...” Talán ez lenne a legjobb, ha elmulasztanák, mert mindig vannak emberek, akik kiállnak valami mellett. Itt a hangsúly a valami mellett szavakon van. Meg talán azért is nem nagyon mutogatják magukat, mert ők valójában nem az ellenzék, ők most éppen nincsenek helyzetben, ezért kivárnak. Ha helyzetben lesznek megegyeznek egymással meg azon, kinek mi jár.

Jó lenne, ha megjelenne egy új arc, ahogy Te is megjelentél, mert akartál valamit mondani. Ugyanígy meg fog jelenni valaki, aki majd azt mondja, én tudom a megoldást.

Majd akkor, majd akkor, addig, ???
süti beállítások módosítása