2014.05.30.
00:14

Írta: Evoke

Egy kis segítség az MSZP számára.

 Az ATV műsorában Szanyi Tibor össze-vissza habracsolt. Láthatóan frusztrált állapot jellemezte, sérelmesnek találta a médiák kíváncsiságát, a párt „élveboncolását”. Nem az a párt gondja, hogy ki az elnök, hanem hogy nincs mit mondani a társadalom választási győzelmet eredményező többsége számára. Nem csak a stratégia (a képzelt erőfölénnyel való visszaélés) volt rossz, ezt egyébként a vezető testületek és személyek, Botka, Tóbiás, Harangozó, Molnár Zsolt is támogatta, hanem elmaradt a politika megújulása, a rendszerváltás óta eltelt gyakorlat elemzése, a tanulságok levonása, a hibák elismerése. A Fidesz kétharmados győzelmének vastagon megágyazott az MSZP és az SZDSZ politikája, a választóktól való elszakadás. Az MSZP identitását ma is a „legnagyobb, legerősebb ellenzéki párt” képzete határozza meg. Ha komolyan gondolják a megújulást, erre kell markáns erőfeszítéseket tenni. Szánalmas az is, hogy itt állnak média, gazdasági háttér nélkül, elvesztették a szakszervezetek támogatását, a vidék támogatását azzal, hogy feladták a munkavállalók érdekeinek képviseletét. Jó ideje bürokratikus utat követnek, mely szükségszerűen a lecsúszást támogatja. Az infrastruktúra, a menedzselés tartalom nélkül, társadalmi aktív jelenlét, ideológia nélkül csak holt szerkezet. A társadalom helyzetének valós ismerete nélkül nem lehet a problémákra jó válaszokat adni. Nem gondolom, hogy szükségtelenné vált volna egy valóban balos, de nem populista MSZP jelenléte a magyar politikai palettán, de ezt nagyon őszinte, bátor, a hibákat feltáró, új irány kitűzésével lehet megtenni. Mesterházi Attila elnökségről, frakcióvezetésről való lemondását az utólag okosokkal, a fanyalgókkal ellentétben értékes döntésnek tartom. Nem sűrűn fordul elő a magyar közéletben, hogy valaki képes felelősséget vállalva lemondani. 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://face2face.blog.hu/api/trackback/id/tr246232154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

conchita wurst 2014.05.30. 18:02:04

Az MSZP-nek most már annyi a dolga, hogy a szervezetet, infrastruktúrát és a maradék választót úgy tolja oda Gyurcsánynak és Bajnainak, hogy azok már jogilag, mint nem MSZMP utódpárt építik a demokráciát.

Ezen dolgoznak már az Összefogás óta, ez a brand - MSZP - már kiégett a gecibe.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.05.30. 19:27:42

esetleg gyűjtsünk a "temetésre"?!

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.05.30. 20:24:24

Majd a kétmilliárdos kamuadósság fejében elviszi a Böszme a vagyont meg a tagságot, és DK néven újra él a következő generációs Párt. És még csak meg sem lehet majd vádolni azzal, hogy jogutód lenne.
süti beállítások módosítása