2015.06.24.
14:30

Írta: Evoke

Lőni kell az illegális határátlépőkre? A gyerekekre is?

 

 

   A hamis hírek, valótlan, jó estben pontatlan információk, képzetlen sajtórobotosok, tájékozatlan állami tisztviselők borzolják az idegeinket vagy terelik el a figyelmünket életünk fontos kérdéseiről. A hozzáértés és az őszinteség, a logikus érvelés kiveszett a közbeszédből?
    Felteszek néhány magyar és egyben európai állampolgári kérdést. Ha valaki tudja rájuk a választ, akkor ne kíméljen bennünket, ossza meg velünk az igazságot! Egyáltalában az EU be akarja fogadni a bevándorlókat? Az EU támogatja az illegális bevándorlást, határátlépést? Ez a tagállamok közösségének vagy csak a Bizottságnak az álláspontja? Ha az EU a bevándorlás és a tömeges letelepedés pártján áll, miért küldené vissza őket a határátlépés helyének, az ujjlenyomat rögzítésének néhány országába? A Dublin III. rendelet csak a schengeni határok országainak felelősségét hivatott megállapítani? Van EU által kidolgozott terv arra, hogy mi történjen azokkal, akiknek elutasították a letelepedési kérelmét? Ki finanszírozza az ezzel kapcsolatos költségeket? Hogyan akadályozzák meg az illegális belépést az érintett országok?
    Hosszan sorolhatnánk a tisztázatlan kérdések sorát. A válaszok hiánya mutatja az EU és a tagországok állami bürokráciájának, az ügyben véleményt mondó szakértők, jogászok impotens, halogató, korlátolt felelősségű hozzáállását a súlyos kérdéshez. Jellemző a szobatudós gondolkodásra , ahogy arról nyilatkoznak, hogy a szerződésben nincs benne, a felmondás lehetősége. Csak megkérdezem, az benne van, hogy mi történjen a szerencsétlen menekültek százezreivel? A szerződés csak ideiglenesen lett felfüggesztve, nem felmondva, nem baj?
    Az egész valóságos, súlyos kérdést politikai, jogi csűrés- csavarás szintjén tárgyaljuk, a lényegi megoldás közös kidolgozása helyett.

   A fentieken túl őszinte, becsületes, demokratikus választ kell adnunk a menekültek kérdésére. Ez a válasz meg fogja mutatni, hogy milyenek is vagyunk mi, ma élő magyarok, egyfajta bizonyítványt állít ki rólunk a világ szemében.Láthatóvá válik, hogy hazánk érdekeit a humanizmus és az egoizmus milyen fokú összeegyeztetésével akarjuk képviselni  A korrekt megoldás a tények csúsztatásmentes ismertetését követő társadalmi vita, majd  egy Magyarországra nem igazán jellemző népszavazás lenne. A népszavazás kérdésének megfogalmazásába, a szavazás ellenőrzésébe, lebonyolításába, minden jelentős társadalmi szervezetnek szükséges részt vennie. 

Innen szép nyerni!

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://face2face.blog.hu/api/trackback/id/tr207570024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

empoftla 2015.06.24. 20:56:12

@maxval bircaman felelős szerkesztő:Így van, nem kell lőni. Az áram a kerítésben, vagy aknazár a földön, az eléggé akadályoz.

Evoke 2015.06.25. 07:59:23

@maxval bircaman felelős szerkesztő: Az EU álszent álláspontja miatt kérdeztem ilyen provokatívan. Az illegális határátlépés állítólag nem bűncselekmény, hanem szabálysértés. Ezzel biztatnak az illegális határátlépésre. Az a néhány érintett ország, ahol ez előfordul,(Olaszország, Magyarország, Görögország)küszködik a problémával érdemi segítség nélkül. És hol van a sokat hangoztatott humanizmus?
süti beállítások módosítása