2016.09.23.
11:25

Írta: Evoke

A honpolgár esete kedvenc ellenzéki pártjaival.

 

 

Alibi országunkban, ahol tetteiknek csak a „kisemberek” számára vannak következményeik, politikai pártjaink lázasan készülnek a 2018-as országgyűlési választásokra. A zártkörű klub üzenetekkel bombázza szimpatizánsait a média segítségével, csatlakozz, támogass, csakis mi képviseljük az igazságot, a szakértelmet, a te érdekeidet!

 

A valóságban, két egymást követő választási vereség után sem jöttek rá, hogy önmagukban, a kis apparátusaikban, kevesek bármiféle eredmény elérésére széleskörű támogatás, a választói vélemények figyelembevétele nélkül. A saját ötletelésük, valamint a FIDESZ-KDNP kezdeményezéseire adott válaszaikon kívül mást nem olvasnak, nem érdekli őket, ezért mozognak légüres térben.

Tíz nappal az okt.2. népszavazás előtt a DK elnöke Londonban kampányol, a kint dolgozó magyarokat buzdítja az itthoniak választási bojkotthoz való csatlakozásának támogatására.

 

http://www.atv.hu/videok/video-20160922-gyurcsany-ferenc

 

Naiv segítő szándékkal egy bejegyzésben: http://face2face.blog.hu/2016/08/30/ne_csak_totozzunk_tegyunk_is_valamit_a_sikerert                                                                                              felvetettem egy javaslatot, melynek megvalósítása talán hozzájárulhatott volna a népszavazás biztosabb  érvénytelenségéhez. A javaslat lényege röviden:

„Látható, hogy a teljes "komolysággal" közölt számok (hány magyar él Angliában?), köszönő viszonyban sincsenek egymással. Közel lehet a reálishoz a 4-500000-es szám. Ez a szavazóbázis összemérhető nagyságú a határon túli, szavazásra jogosultak nagyságrendjével.  Mindkét halmaz tagjai csak akkor szavazhatnak, ha az erre való igényüket akár online is bejelentik. A regisztráció útján kerülnek a választói névjegyzékbe, a szavazásra jogosultak listájára. E lista 50%+1fő nagyságú részvétele estén érvényes a népszavazás. Egyszerű az összefüggés, minél nagyobb a lista, annál több személy részvételére van szükség a szavazás érvényességéhez. Az érvénytelenség esélyét jelentősen javíthatná, ha az ebben érdekelt politikai pártok, polgárok felhívására, kezdeményezésére minél több külföldön dolgozó honfitársunk regisztrálna, majd a szavazás napján érvénytelenül szavazna, vagy egyszerűen el sem menne szavazni."

 

A bejegyzést üzenet formájában elküldtem az MSZP, a DK, az LMP, a PM fb, oldalaira. Egyedül a DK reagált, „köszönjük” (valószínűleg egy írástudó admin), amúgy semmi reakció, senki részéről.

 

Mit láthat a „még” segítő szándékú polgár? A józan ész, az időtényező, a „kreatív” ellenzéki politika mérsékelt hiánya, az egyirányú és használhatatlan, választókkal való kapcsolatok szerény (rossz) példája sajnos „országos”.

Mentségükül meg kell említenem, hogy a szimpatizánsok nem túlságosan nagy tábora hasonlóan érdektelen az érdemi előrelépésben a kormánykerék utáni vágyakozáson kívül.

 

A „játékszabályok (NVI):

 

a választópolgár automatikusan bekerül a

névjegyzékbe, de ahhoz hogy külföldön

szavazhasson, kérnie kell a külképviseleti

névjegyzékbe vételét

A regisztráció módja : levélben, online,

személyesen."

Határideje:”A külképviseleten való szavazáshoz a választópolgárnak kérelmeznie kell a külképviseleti névjegyzékbe történő felvételét legkésőbb 2016. szeptember 24-én 16 óráig a magyarországi lakóhelye szerinti jegyzőtől.”

 

Az NVI listájából néhány szeptember 22. adat: ennyien regisztráltak az alábbi országokból.

 

 

 

 

Németország

3166

 

Nagy-Britannia és Észak-Ír E.K.

846

 

Románia

139031

 

Szerbia

37821

 

A fenti néhány nyilvános adat kevés ahhoz, hogy valamelyik parlamenti helyekre törekvő párt, vagy közösen mindegyik megmozduljon?

 

Sajnos egyetlen nap alatt jóval kevesebbet lehet megtenni, mint egy hónap alatt.

 

Innen szép nyerni!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://face2face.blog.hu/api/trackback/id/tr7411737593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

$pi$ 2016.09.24. 16:37:34

Az egész világ hörög, hogy a magyar kormány "no go zonákról" beszél, pedig nincs is ilye sehol a világban. Közbe pedig elég beírni a keresőbe és kiderül, hogy számtalan ilyen hely létezik:

www.youtube.com/watch?v=OFG8wexlQeo
www.youtube.com/watch?v=Dao89RedIco
www.youtube.com/watch?v=6OZKMsu0DwQ
www.youtube.com/watch?v=1OpBmVcRBd4

HITELES DEMOKRÁCIÁT 2016.09.24. 20:59:37

KEDVES GYURI ABSZOLUT IGAZAT adok neked de ez a demokrata ellenzéki pártok NAGY HIBÁJA A SZÉTHÚZÁS A LEHETETLEN VITÁK Evvel eleve megosztják a szimpatizánsok táborát is Pedig egyszerű matek aki otthon marad növeli AZ AKTÍVAN SZAVAZÓ FIDESZ SZIMPATIZÁNS SZÁMÁT minél többen adják le a DEMOKRÁCIA ELKÖTELEZETTJEI AZ ÉRVÉNYTELEN ELLENSZAVAZATÁT ANNÁL KISSEBB AZ ESÉLY FIDESZ AKARATÁNAK AZ ÉRVÉNYESÜLÉSÉRE ! ! ANNYI Szervezőkézségűk sincs HOGY NYÍLT LEVÉLBEN a +++ külfőldi SAJTÓN KERESZTŰL EGYSÉGESEN TILTAKOZZANAK A FIDESZ MENEKÜLT POLITIKÁJA ÉS AZ E TÁRGYBAN KIKÉNYSZERÍTETT ÉRTELMETLEN HAZUG NÉPSZAVAZÁS ELLEN ! ! Vajon hogy AKARJÁK VALAHA IS Ilyen hozzáállással megszervezni a HATÉKONY KORMÁNYVÁLTÁSHOZ A NÉPSZAVAZÁST 2018-IG ? ? ? Ez itt AZ IGAZI SORSKÉRDÉSE AZ ORSZÁGUNK DEMOKRATIKUS JÖVŐKÉPE ? ? ? HA az ORBÁN KORMÁNYT SIKERŰLNE LEMONDATNI KIK VEZETNÉK TOVÁBB AZ ORSZÁGOT Mindenki találgat ÉS VITATKOZIK DE MÁR ELŐRE HOZOTT VÁLASZTÁSOKRÓL NYILATKOZNAK ! ! EZ ÍGY MAGA A SÖTÉT KUDARC Egy ilyen komoly előkészület KOMOLY TÁRGYALÁSOKAT EGYEZTETÉSEKET IGÉNYELNE e helyett a 2016 OKTÓBER 2-odikai népszavazásra megosztják és összezavarják a MEGMARADT AKTÍV SZAVAZNI AKARÓ DEMOKRATA POLGÁROKAT MERT NEM KÉPESEK TÚL LÉPNI AZ EGYÉNI ÉRDEKÉRVÉNYESITÉSEN
süti beállítások módosítása