2018.03.17.
15:42

Írta: Evoke

Alkalmasság, hitelesség, bizalom?

 

A címbeli kérdések a kormányra és ellenzékére egyaránt vonatkoznak.

Az ember nem tudja, hogy melyik kezébe harapjon. A kormányunk és annak vezetője túlmozgásos, a saját ”küldetésének” rabja.

De tényleg, a FIDESZ megnevezésben, jelent még valamit a demokraták szó?

 

Vezérünk két briliáns mondata az ünnepi beszédéből, melyet a béke, a jövő és a keresztényi szeretet jegyében népéhez intézett:

 

„Ne áltassuk magunkat, nekünk nem a vérszegény ellenzéki pártocskákkal kell megküzdenünk, hanem nemzetközi szervezetekkel, oligarchákkal, bajkeverő tüntetésszervezőkkel, Soros György NGO-inak láncolatával – tette hozzá vésztjósló hangon.”

„A választások után természetesen elégtételt fogunk venni, erkölcsi, politikai, jogi elégtételt is.”

Bravó, ezek a nyilvánosság előtt kifejtettigék” lehet, hogy két százalékkal növelik a tábort vakhitűekkel, de tíz százalékkal csökkentik a polgári oldalról kapott támogatás nagyságát.

Székelyhidi Balázs /Magyar Nemzet/ remek fotóját nézve, óhatatlan a kérdés. Maradt otthon valaki? Mert bár sokan voltak, de ennyivel nem lehet választásokat nyerni.

szb20180315_2006_focuspoint_1240x675_bekemenet.jpg

És akkor beszéljünk a kihívókról néhány szót!

Három héttel a választások előtt még mindig fogalmuk sincs arról, hogy mikor, merre, meddig és miért.

Gondolom, hogy a legradikálisabb baloldalinak is lejött: jóval szerényebb volt a részvétel, mint a Kossuth téren. Nincs értelme magyarázkodni, az okokat és a teendőket kell áttekinteni.

Az utca embere azt érzékeli, hogy a politikatudomány óráiról többen hiányoztak. Fontos tulajdonság a rugalmasság, a kreativitás, de mivel a politika társasjáték, az ad hoc módon előadott ötletek, az egymásnak ellentmondó gondolatok elbizonytalanítják a választókat. Nem ördögtől való, hogy a show elvitele helyett, párbeszédet folytatnak és nem az utcáról üzengetnek egymásnak a szereplők.

Kunhalmi Ágnes a szívem egyik csücske, aki így tud kuncogni Rogán Antalon, annak a parlamentben a helye!

https://index.hu/…/rogan_antal_vita_parlament_arc_kepvisel…/

Megkérdezem azonban, hogy az MSZP-PM-nek nincs közös álláspontja a lehetőségekről és szükségszerűségekről? Hogy mi lenne, ha sikerülne eredményt elérni, a FIDESZT ellenzékbe szorítani? Mindenki a saját egyéni véleményét hirdeti?

A NER tevékenysége rengeteg jogos kritikát kap, viszont tudják, hogy mit akarnak: maradni az idők végezetéig

Kunhalmi, Gyurcsány és Karácsony Gergely, ugyanarról háromféleképpen beszéltek. Igazán sajnálom, hogy nincs még legalább egy év, a választásokig, talán akkorra meggyőző, bizalmat keltő stratégiáig jutnának.

Szél Bernadettnek és ellenzéki politikus társainak is két választási ciklusra volt szüksége, a tanácsadók ellenére, hogy leessen, ebből bizony a bénáskodás nyomán, diktatúra lehet. Hogy nem egy kiforrott polgári demokráciában élünk, ahol a tisztességes versenynek is van helye.

Egy dolog a politikusok igyekezete a mandátumszerzésre. Mintha azt sem értenék, hogy csak a választók szavazataival működik a dolog, enélkül csupán egy  sajtóhírről beszélhetünk.

Esetleg néhány lelkesítő szó a meggyőzésről, a részvételről, mozgósításról? Vagy ez is civilek dolga?

 

 

Hogy teljes legyen a kép, vajon mit gondol a JOBBIK?

 

https://mno.hu/belfold/mi-vagyunk-a-legerosebb-ellenzeki-part-2454131

 

http://www.atv.hu/…/20180316-osszefogas-vasarnap-…/hirkereso

 

Csipkedd magad "másik" Magyarország, mert már él a kilövési engedély!

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://face2face.blog.hu/api/trackback/id/tr813747826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása