2013.10.24.
22:48

Írta: Evoke

Az ellenzéki politika nyomora.

Mély kiábrándultsággal látom, mennyire tapasztalatlan, impotens a jelenleg ellenzéki politikai közösség. Ha magán sem tud segíteni, hogy tudna az országon? Még segíteni sem lehet nekik, nincsenek nyitott kommunikációs csatornáik, ahol elérhető egy írástudó közülük. Nehéz egy normális Magyarország iránt elkötelezett polgárnak megemészteni a töketlenségüket. A sok politológusnak sincs ötlete egy egyszerű,  biztos  forgatókönyvre?

Javaslatom a következő. A Fidesz által meghekkelt választási törvény arra kényszeríti a demokrácia híveit, hogy biztos, kétharmados győzelmet arassanak az eredményes kárfelszámolás miatt. Ugyanakkor nincs egymás iránti bizalom, és főleg nincs garancia arra, hogy nem ott és úgy folytatódik a politika, ahogy eddig. Sajnos nekünk választóknak sincs biztosítékunk az érdekeink megvédésére. Ez csak úgy biztosítható, ha nem hitbizományt adunk a képviselőinknek, hanem visszahívjuk őket, ha nem a megbízásunkat teljesítik. A jelenlegi szorult helyzetben, hogy az egész „korszakváltás” ne váljék szégyenletes vereséggé, az összefogásban résztvevők jelentsék ki, a választások után alkotmányozó  nemzetgyűlésként, ügyvivő kormányként tevékenykednek. A szükséges alkotmányozási, a jogállamiságot helyreállító munka után, két éven belül, szabad választásokon, minden párt a saját programjával indul. Ezalatt a két év alatt át kell gondolnunk, mit kell változtatnunk, hogy a hibák ne ismétlődhessenek.  Az ellenzék egyéni és listás helyeire alkalmas, nyerni tudó személyeket jelöljünk úgy, hogy a társadalom minél szélesebb rétegei legyenek képviselve.  A békesség okán, a kivagyiság méregfogát kihúzva, nevezhetnénk Köztársaság Választási Párt néven a szövetséget. Ideje lenne a kicsinyes alkudozások helyet, végre előre lépni, a többség számára elfogadható programot készíteni, minden módon felkészülni a kampányra. Nem tartom kizártnak azt sem, hogy billegő esetben a Fideszt támogatná, legalább kívülről a Jobbik. Ami a választások tisztaságát illeti, nincsenek kétségeim, ez egy okkal több a teljes összefogásra. A javaslatom ugyanakkor talán megnyugtatja a pártok politikusait is, két év múlva kezdődhet a versengés, a kiszorítósdi. Amennyiben nem sikerül túljutni a kómán, egy újabb Fidesz négy év, újabb ötvenhatot hozhat, mely után nem lesz szükség alkalmatlan politikai elitre.

Innen szép nyerni!    

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://face2face.blog.hu/api/trackback/id/tr165598023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása