2014.12.17.
12:57

Írta: Evoke

Tegnap este valami láthatóvá vált.

    A parlamenti többség, szokásának megfelelően, hétfőn, kedden ismét jelezte, hogyan értelmezi a demokráciát, mennyire fogékony a társadalom valós problémáira, mennyire süket a civil társadalom hangjára. A törvényjavaslatok elfogadásával kiprovokálta a tegnap esti tüntetés hangulatát. A rendezvény a József Nádor téren kezdődött, igen nagyszámú résztvevővel. Az eseményt megzavarta Budaházy György hívatlan megjelenése, néhány híve és árpádsávos zászlók kíséretében. A tömeg egyértelmű, „nácik haza” jelszavakkal fejezte ki unszimpátiáját, végül a rendőrség távolította el a nem meghívott vendégeket.

   A moderátor felvezetésével elkezdődött a program. A szervezők és így a szónokok, a jogos sérelmekről, a halmozottan hátrányos helyzetű csoportokat sújtó kormányzati döntésekről tartottak, érzelmekre ható újabb panasznapot. A kivetítőn megszólaló ”Orbán Viktor” paródia kissé oldotta az indulatokat. Az elhangzott beszédek után a tömeg „körülményes” módon, úttesten rekedt autók között jutott át a Kossuth térre és nem az Alkotmány utca végében felállított színpadhoz. A tömeg, a szervezők látható igyekezet ellenére, „hazatalált” a Kossuth térre. A parlament főbejárata előtt, Orbán takarodj, Európa, börtönbe jelszavak mellett huzakodás alakult ki a szemben állók között. Egy lányt, tiltakozó rúgkapálása ellenére kikapták a rendőrök a tömegből, a lépcsőt elfoglalni akarókat végül paprika spray segítségével állították meg. Az atrocitás során, sajnálatos módon két fiatal megsérült, őket a mentők ellátták.

   A főlépcső előtt zajló spontán eseményekkel párhuzamosan, az Alkotmány utca végén felállított színpadon folytatódott a hivatalos demonstráció, vitatható érdeklődés mellett. A tömeg kétfelé figyelt, a szervezők kézi hangszórókkal járkálva a sokaságban, hívták az embereket a színpadhoz. Kétségbeesett igyekezettel próbálták kézben tartani az eseményeket, nem sok sikerrel. Félreérthetetlenül kiderült, hogy a tüntetők és a szervezők, nem azonos módon képzelik el a „rendszerváltást”. A hivatalos program befejeztével a kaotikus helyzetet, Dr. Szabó Gábor, Az OGYM havonta megválasztott vezetője oldotta meg. Rögtönzött beszédében rámutatott, hogy a nép ma már többet akar, követel, mint panasznapokon végighallgatott beszédeket, autók között bukdácsoló sétákat. Ezekkel, valamint a rosszul megválasztott helyszínekkel, nem érhető el változás. Ahhoz százezres tömegre, világos, határozott célokra van szükség, hogy 2015. március 15.-én legkésőbb a maffiakormány szedje a sátorfáját, majd törvény előtt feleljen „országmentő” tetteiért. Felhívta a dulakodásban résztvevők figyelmét arra, hogy nem a kötelességüket teljesítő magyar rendőrök, nem az Országház épülete az ellenség. Vida Ildikó sem a főfelelős, nem egyéb, egy bármikor lecserélhető csicskánál. Az Orbán rezsim leváltásához nincs szükség erőszakra. Szükség van magántüntetések helyett, százezres, mindenkit mozgósító megmozdulásra, mely kizárja az erőszak szükségességét. Ilyen kis létszám mellett, teljesen fölösleges, értelmetlen az erőszak provokálása. Meghívta a jelenlévőket december 31.-re, az Orbánbucsúztató Szilveszteri mulatságra. A MOSTAN téren szokásos, a nép hangja lehetőség tegnap elmaradt. Beszédek, vélemények és az állóháború a rendőrökkel, egyszerre nem lehetséges. A kétfelé oszlott tömeg egy része, látva a zűrzavart, folyamatosan távozott. Este tíz óra körül, többszöri felszólítás után, a rendőrség kiszorította a még meglévőket a térről.

20 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://face2face.blog.hu/api/trackback/id/tr356991077

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kedves Rendőrség, legyenek már szívesek végre jól összeverni minket! 2014.12.17. 21:54:43

A liberális sajtó alig várja, hogy véres összecsapásokba torkolló kormányellenes tüntetésekről szólhassanak a hírek, addig is csúsztatásokkal és féligazságokkal hergeli a közönségét. (Az írás azt sugallja, mintha rendőrök betörték volna két tüntető ...

Trackback: Csak így tovább, fiúk! Csókpuszi: Lenin elvtárs 2014.12.17. 21:49:50

Nyugatról hergelik, módszerük a hazudozás, céljuk az erőszakkal történő kormányra jutás. A magyar baloldal ugyanabból a kottából játszik, mint a leninista bolsevikok 1917-ben, amikor német titkosszolgálati segítséggel először az orosz cárt, majd a legi...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2014.12.17. 13:11:49

Sajnos a 3000 fizetett álcivil nem tudta leváltani a demokratikusan megválasztott kormányt. Hiába, ilyen egy fasiszta diktatúra: nem mond le a kormány, ha az amerikai követség csicskásai ezt kérik. Felháborító!

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.12.17. 20:34:52

A kormány mi ?

Hülye vagy.

Gyurcsány és MSZP-s majmok akarják ezt legfeljebb.

Addig amíg nem jön létre egy MSZP-GYurcsány nélküli ellenzék.

Meg az Amerikából Norvégiából pénzelt fizetett hazaárulók, akik civileknek hazudják magukat.

sanyix 2014.12.17. 20:50:09

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: már létrejött mszp és gyurcsány nélküli ellenzék, igaz párt még nincs. Őket próbáljátok kétségbeesetten a libsi gyurcsányistákhoz sorolni.

Remélem március április környékén is lesznek még tüntetések, akkor megyek én is, akkor már talán kellemes esti időtöltésnek is jó lesz :)

Szélmalomharcos 2014.12.17. 21:02:34

Egy maroknyi balfék csinálja az arénát, de olyan lúzerek hogy egymást dobják fejbe palackkal. Több volt a riporter mint a hangoskodó, az ő dolguk hogy megalkossák ebből a "rendőri erőszak" hagyományosan bevált mitoszát. Kun Bécinek nagyon bejött '18-ban, hátha lesz itt Majdan 2.0 is még?

Én nem fogadnék rá, pedig ahogy annak idején a szovjetektől, most is bőven gyün a támogatás Ámerikából

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.12.17. 21:27:56

@sanyix:

Én megvárom amíg visszahozzátok a szocikat.

Aztán megmutatjuk majd nektek hogy néz ki a tüntetés.

Amikor beazonosíthatatlan karhatalmistákkal kell az ellenzékieket veretni az MSZP-s diktatúrában.

m54 2014.12.17. 22:01:47

"Az Orbán rezsim leváltásához nincs szükség erőszakra. Szükség van magántüntetések helyett, százezres, mindenkit mozgósító megmozdulásra, mely kizárja az erőszak szükségességét."

Tökéletes meglátás, az első értelmes blogger az üggyel kapcsolatban!
Van parlamenti választás, tökéletes megoldás minden békés megoldásra. Százezrek (a többség) mindent eldönthet.

:-))

m54 2014.12.17. 22:09:04

Természetesen a tüntetésekre szükség van!
Nincs szándékom eltöröl(tet)ni.

sanyix 2014.12.17. 22:32:15

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: kakikám, "mi" nem fogunk maszoposokat visszahozni. "mi" úgy útáljuk őket mint titetek fütyiszeseket: mint a szart :)

Egyébként értesültem már róla hogy újra alakítjátok a munkásőrséget, de kevesen lesztek úgy is :)

zila5 2014.12.17. 23:24:47

@maxval bircaman szerkesztő:
Óh, bár fizetne valaki érte. Lassan meg is gazdagodnék, annyi mostanában a meló :D

zsoltix 2014.12.18. 00:58:16

@sanyix: Az egybites gondolkodásúaknak hiába magyarázod. Ha a Fidesz ellen vagy, akkor gyurcsányemeszpéista hazaáruló vagy, és pont. Egy bitből ennyire telik.

aki mást mond az hazudik (törölt) 2014.12.18. 01:08:43

Kabare. Ha az emlegetett sok szazezer ember elment volna valasztas idejen szavazni, akkor talan le lehetett volna valtani Orbant. Most megy a rendorseg provokalasa, hatha osszevernek valakit, akit lehet martirkent mutogatni, lehet vele hergelni a "tomeget". Orbannak bejott anno, 2006 utan csak hatradolt, Gyurcsany magat intezte el a tomegoszlatos botrannyal, a Fidesz meg program nelkul nyert. Most erre jatszanak a tuntetok? Ugyanezzel a taktikaval megutaltatni es megverni Orbant?

zsoltix 2014.12.18. 01:26:04

@aki mást mond az hazudik: Ugyanazok '18-ban sem fognak elmenni szavazni, addigra leülepszik a foscunami, megint megy a bocikám-bocikám, eszükbe sem jut, hogy mikkel szopatták a népet a '14-es választások után. Mint ahogy idén se jutott eszükbe, hogy a '10-es választások után mivel szopatták őket.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2014.12.18. 05:51:42

@zila5:

Biztos csak valami apród lehetsz. Az ilyeneknek csak fillérek járnak.

zila5 2014.12.18. 07:41:39

@maxval bircaman szerkesztő:
Az igazság az, hogy még az sem vagyok.
Én vagyok az az idegesítő elem, akit nem lehet megvenni. :)))

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2014.12.18. 08:16:46

@zila5:

Akkor olyan vagy, mint én. De ez a fajta kisebbségben van minden oldalon.

ex-dr. vuk 2014.12.18. 09:56:39

@maxval bircaman szerkesztő: gondolom nehez elkepzelni, hogy amerikatol es ellenzeki partoktol fuggetlenul ennyieknek nem tetszik orban maffiaallama. azert probald meg.

sanyix 2014.12.18. 16:02:41

@zsoltix: ebben az a különösen vicces, hogy visszakereshetőek a hozzászólásaim, és hát azokból enyhényszólva az látszik hogy annyira szeretem őt mint az orbánt. De hát a fanatikusoknak ilyenkor dobja a fatal error-t a borsónyi agya :)
Bár van 2 bites fanatikus is, az ilyenkor rögtön nyomja "akkor hülye jobbikos vagy", de sajnos az sem talált. Jelenleg nincs párt ami összeegyeztethető az igényeimmel, hasonlóan a szavazásra jogosultak nagy részéhez.
Nem azért szavaztam az lmp-re és a jobbikra vegyesen, mert tetszenek, hanem azért hogy a fütyisz-maszop-dk ellen szavazzak, és minél megosztottabb legyen a parlament, hogy egy gyúlékony elegy jöjjön létre.

-EU párti vagyok
-utálom az USÁkokat
-utálom putyint,
-utálom a szél"libsi" kettős mércét
-szeretem az atomerőműveket (persze nem paks 2 szerű mutyiberuházással), de az ésszerű zöld energiaforrásokat is.
-azt mondom hogy a vallásnak semmi köze nem lehet az államhoz (ebbe a holokauszt™ vallás is beleértendő) így semmiféle állami támogatás nem jár hat ezeknek.
-utálom a komcsikat, és minden mszmp/kisz-hez kötődő férget eltiltanék minden állami tisztségtől (és ebbe bevonnám most már az elmúlt 25 év kormányait is)+ mindre vagyonosodási vizsgálat(a komcsi állami cégek még élő vezetőire is)
-vagy svájci stílusú demokráciát szeretnék, vagy olyat ahol minimum érettségi kell a szavazáshoz, és azok nem szavazhatnak akik az államtól több pénzt kapnak mint befizetnek
-sportot csak egészségmegőrzésig támogatja az állam, semmi több
-rendes korrupció felderítés és megtorlás
stb.

Szóval egy rendesen, tisztességesen, ésszerűen működő független államot, elszámoltatással... Jelenleg olyan párt párt nincs ami ezt megadhatná.

Evoke 2014.12.18. 21:01:41

@maxval bircaman szerkesztő: Ez a "fizetett álcivil" duma, nem fizetett hozzászóló dumája? Ha szeretnél tisztábban látni, menj el egyszer egy tüntetésre, szerez erről személyes tapasztalatot.

Evoke 2014.12.18. 21:27:46

@aki mást mond az hazudik: Ha elolvastad a bejegyzést, láthatod a helyzetet. Valóban úgy tűnik. hogy van egy magának helyet követelő, értelmiségi, fiatal, program nélküli csapat, akik egymással sem tudnak megegyezni. Van egy jogosan bírált, elcseszett huszonöt év, melyért bőven felelős az összes párt. Van ugye, egy jelenlegi kormánytöbbség, a maga megcsappant létszámú, de még így is a legerősebb társaság, a felvállalt konfliktusaival. Szerintem hülyeség az MSZP,a DK emlegetése, eléggé leamortizálták magukat, a trónkövetelők látni se kívánják őket. Tele vagyunk önjelölt prófétával,csekély támogatással. Királyt a nép választ, ha megérnek hozzá a feltételek. Ami a rendőrök provokálását illeti: dr.Szabó Gábor véleménye erről a leglogikusabb. Új helyzet az is, hogy a szervezők és tüntetők nem ugyan azt akarják.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2014.12.19. 05:31:05

@Evoke:

Jól ismerem a jelenséget. Jelenleg az egész az USA háborúja Mo. ellen. Aki ezt nem veszi észre, az teljesen hülye.
süti beállítások módosítása