2015.11.07.
19:21

Írta: Evoke

Vitatkozó nép vagyunk.

A facebook csoportokban folyó vitákból torz tükörből látjuk a valóságot, az információk fele hazugság, a másik fele nem fontos.

(Máté 20,16) „Ekképpen lesznek az utolsók elsők és az elsők utolsók; mert sokan vannak a hivatalosok, de kevesen a választottak.”
A tolongás, a hírekben való akármilyen jelenlét szükséges, de nem elégséges a „kiválasztáshoz”, a megválasztáshoz.

Egy temetés az elhunytnak adott végtisztesség, osztozkodás a gyászban, a családdal való őszinte, mély együttérzés kinyilvánítása.
Semmiképpen sem pofavizit, öntömjénezés, politikai bohóckodás, nem az ingyenreklám helye és ideje.
Ennek a belátásához nem „gyerekszoba” kell, nem ettől függ, bár fél zsordérosan lehet köztük kapcsolat, hanem csak tapintat, emberség és némi jó ízlés.

Nem árt tudni mindnyájunknak, hogy nehéz kenyér a politika. A megélhetési, és NEM AZ IGAZI politikus prostituálja magát a szavazatokért, végső soron az ezek által megszerezhető hatalomért. A mai „demokratikus” gyakorlatban ez az erkölcsi, anyagi és részben büntetőjogi felelősség vállalása nélküli pofátlan meggazdagodás lehetőségét biztosítja, amíg hagyjuk nekik kisded játékaik folytatását. No de ne menjünk át megalapozott, de mégis csak általánosító elméletek gyártásába. A megszólalás apropója egy jelentéktelen, azonban jellemző hír, magatartás és reakció.
Vihar egy pohár vízben, avagy politikai bolhacirkusz a sajtó segédletével.

http://index.hu/belfold/2015/11/07/meghirdettek_goncz_arpad_ujratemeteset/
http://www.origo.hu/itthon/20151106-orban-viktor-temetes-aktivista-goncz-arpad.html
http://www.polgarportal.hu/hirozon/8300-meg-akarjak-akadalyozni-hogy-orban-bejusson-goncz-arpad-temetesere
http://valasz.hu/itthon/erik-a-botrany-orbant-nem-akarjak-beengedni-goncz-arpad-temetesere-115940
http://mandiner.hu/cikk/20151105_demokratikus_koalicio_goncz_temetes_orizzuk_meg_nyugalmunkat
A lista csak egy szegmense a „közérdekű” témának, szolid válogatás.

A szerzők a „hírekből élünk” miatt terjesztik, az ötletgazdák pedig a hírekben való szereplés miatt, és persze teljesen komolytalanul imitálják a rendszerrel szembeni ellenállásukat.

A bejelentett blokád annyira vehető komoly szándékúnak és átgondoltnak, amennyire a következő hipotézis. A partraszállás kapcsán a szövetségesek egy nappal az invázió előtt közhírré teszik a partraszállás pontos idejét, helyszínét, a bevetni szándékozó erőket, azok jelenlegi tartózkodási helyét, egyszóval a hadműveleti tervet. A várhatóan bekövetkező tragédián kívül közröhej tárgyává váltak volna. Sajnálatos dolog, hogy a nyilvánvaló kivitelezhetetlensége ellenére egy ilyen bejelentés részét képezheti a közbeszédnek. Nem gondolom, hogy Szabó Gábor ne lett volna tisztában az ötlete fiktív voltának, mégis meghirdette, a DK reagált rá, a sajtó egy része felkapta, a face közönsége kitartóan vitatkozott egymással.
Ilyen mélységű és realitású „elvi” kérdésekkel töltjük a drága időnket valami hasznosabb, esetleg eredményt hozó munka helyett.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://face2face.blog.hu/api/trackback/id/tr278058216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása